Doping sorunu yok

Doping sorunu yok

A Milli takımın yorgun olduğunu ve en az iki genç ismi takıma motive etmek istediklerini belirten Federasyon başkanı Akkuş, Türk halterinin artık doping sorununun bulunmadığını söyledi

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, yeni dönemde hem erkek, hem de bayan A milli takımlarından değişikliklere gideceklerini söyledi. Başkan Akkuş, yaptığı açıklamada, özellikle A Milli Erkek Takımı’nın şu anda çok yorgun olduğunu vurgulayarak, “Genç takımdan en az 2 sporcumuzu A Milli Takım’a monte etmeyi düşünüyoruz. Bu arkadaşlarımızı madalya alır seviye geldiklerinde, Türkiye’de gerçekleştirilecek 2010 Dünya Şampiyonası’nda yarıştırmayı amaçlıyoruz. Bunlarla ilgili süreç çok önce başlamıştı” dedi. A Milli Takım kadrosunda yer alacak genç halterciler için Avrupa Şampiyonası’na yönelik olarak bir kamp programı düşündüklerini anlatan Akkuş, “Erkek milli takımımız yorgun durumda. İki genç arkadaşımızı buraya alarak, takımımızı yenileme çabası içindeyiz. Özellikle gençlere yönelik kamplarımız olacak. İnanıyorum ki bu arkadaşlarımız kısa süre içinde madalya alır bir seviyeye gelecektir” diye konuştu.
Federasyon başkanı Hasan Akkuş, tüm bu çabalarının 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nın altyapısını hazırlamaya yönelik olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bayanlarda zaten Sibel Özkan, A Milli Takım’a doğal bir geçiş yaptı. Bayanlarda yıldız milli takımımız çok başarılı. Yıldızlardan 1-2 sporcuyu kazandırmak istiyoruz, ancak buradaki süre daha uzun olabilir. Bu gençlere yönelik ayrı kamplarımız olacak. Şu anda bir tek Sibel Özkan var. İki yıl içinde 1-2 kişi daha A takıma gelecekler. Bayan takımları, erkeklere göre daha yüksek düzeye sahip.”
DOPİNGE GEÇİT YOK
Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, gelinen noktada Türk halterinin doping gibi bir sorunu olmadığını savundu. Dopingin önüne geçmek için başlattıkları projelerin yeni dönemde de aynı şekilde süreceğini anlatan Akkuş, “Doping kontrolleri rutin olacak. Hiç kimseye bundan sonra doping mücadelemizle ilgili bir şey açıklamak durumunda değiliz. En son yaptığımız antrenör seminerinde, Dünya Anti-Doping Ajansı’nın (WADA) değişen kodları ile ilgili bilgileri arkadaşlarımıza aktardık. Bunlar önemli değişikliklerdi. Türk halterinin artık doping sorunu yoktur. Bundan sonra Türk haltercilerinde doping çıkmayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.