Domuz gribi yayılıyor

Domuz gribi yayılıyor

Ülke genelinde domuz gribi vaka sayısı hızla artarken Konya Milletvekili Sami Güçlü, Türkiyenin aşılarda denek olarak kullanılmasının söz konusu olmadığını, Özkan Öksüz de durumun abartıldığını savundu.

DOMUZ GRİBİ TEDİRGİNLİĞİ ARTIYOR
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın 2010 yılında domuz gribi yüzünden kitlesel ölümlerin yaşanacağını açıklayıp, önlem olarak ülke nüfusuna yakın aşı geleceğini açıklamasıyla başlayan tedirginlik giderek artıyor. Aşı alımında, Türkiye’nin denek olarak kullanıldığı ve rant iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, domuz gribi de ülke genelinde yayılmaya başladı. Peki Konya vekilleri bu konuda ne düşünüyor?
TÜRKİYE DENEY ÜLKESİ OLMAMIŞTIR
Domuz gribi aşısı konusunda Türkiye’nin denek olarak kullanıldığı ve rant iddialarını değerlendiren AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü, “7 yıldır Türkiye’nin sağlık politikalarını yürüten bakan ve ekibinin bugüne kadar yapmış olduğu tutum ve davranışlar ortaya koyduğu somut sonuçlar Türkiye’nin bir deney ülkesi olmasına imkan ve fırsat vermemektedir ve Türkiye hiçbir zaman deney ülkesi olmamıştır olamaz da” dedi.
ÖZKAN ÖKSÜZ’E GÖRE ABARTILIYOR
Domuz gribinin gerek Türkiye’de ve gerekse dünyada bir hayli abartıldığını iddia eden AKP Konya Milletvekili Özkan Öksüz de kendi yaşadığı bir olayı örnek verdi ve ekledi: “Başhekim ve diğer doktorlarla yapmış olduğum görüşmede; normal grip domuz gribinden daha tehlikeli, domuz gribi teşhisi anında konulmakta ve ilaçla tedavide normal gripten daha hafif atlatılıyor.”


Domuz gribi abartılıyor

AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü, domuz gribiyle ilgili çeşitli spekülasyonlara, yapmamız gereken bakanlığın eylem planına uymak. Türkiye hiçbir zaman deney ülkesi olarak kullanılmamıştır” dedi. Özkan Öksüz de domuz gribinin abartıldığını söyledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın 2010 yılında domuz gribi yüzünden kitlesel ölümlerin yaşanacağını açıklayıp, önlem olarak ülke nüfusuna yakın aşı geleceğini açıklamasıyla başlayan tedirginlik giderek artıyor. Bakanın açıklamalarından sonra domuz gribiyle ilgili ilk olay Ankara’da yaşandı ve ülke genelinde yayılmaya başladı. Konya’da da geçtiğimiz gün Kanadalı bir turist domuz gribi şüphesiyle gözlem altına alındı.
Bakanın açıklamaları ve arkasından da yaşanan domuz gribi vakaları ister istemez akıllara şüpheleri getirdi. İktidara muhalif grup ve bazı akademisyenler, Türkiye’nin satın aldığı domuz gribi aşısıyla ilgili önemli iddialarda bulundu. Domuz gribi aşısı konusunda Türkiye’nin denek olarak kullanıldığı ile rant iddiaları bunların başında yer alıyor. Bu iddialar ve Konya’da ne gibi önlemlerin alındığıyla ilgili AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü önemli açıklamalarda bulundu.
SAMİ GÜÇLÜ: TÜRKİYE DENEY ÜLKESİ OLAMAZ
Türkiye’nin geçen zaman diliminde sağlık alanında çok önemli hamleler yaptığını anlatan Sami Güçlü, Sağlık Bakanlığı’nın domuz gribi konusunu ciddiye alarak tekrar yükselme dönemine girebileceği kaygısıyla tedbirli davrandığını ve aşı temini ile hem ülke geneli, hem de il bazında eylem planları hazırladığını söyledi. Şu an Türkiye merkezi idaresi ve il yönetimlerinin herhangi bir vaka çıktığında, bunların sayısı arttığında, kimin ne yapacağının başta valiler olmak üzere sorumlu tüm kuruluşlar tarafından bilindiğini ifade eden Sami Güçlü, Türkiye’nin bu hastalık tehlikesine karşı kendisini çok tedbirli bir şekilde hazırladığını açıkladı. Konuyla ilgili sağlık alanında söz sahibi ve akademik çalışmalar yapan insanların farklı düşünceleri olduğunu hatırlatan Sami Güçlü, “Ama biz toplum olarak, şu anda bunlardan hangisinin doğru olduğunu düşünecek, değerlendirecek, karar verecek bir bilgiye sahip değiliz. Yapmamız gereken bakanlığın açıklamış olduğu tedbirleri ve eylem planını uygulamak ve savunmaktır. Doğru olan budur” dedi. Türkiye’nin deney olarak kullanıldığı iddialarına da cevap veren Güçlü, “7 yıldır Türkiye’nin sağlık politikalarını yürüten bakan ve ekibinin bugüne kadar yapmış olduğu tutum ve davranışlar ortaya koyduğu somut sonuçlar neticeler Türkiye’nin bir deney ülkesini olmasına imkan ve fırsat vermemektedir ve Türkiye hiçbir zaman deney ülkesi olmamıştır olamaz da. Bunu ne insanları, ne kurumları, ne de hükümeti kabul eder” diye konuştu.
ÖZKAN ÖKSÜZ: ÖBÜR GRİP DOMUZ GRİBİNDEN DAHA TEHLİKELİ
Domuz gribinin gerek Türkiye’de ve gerekse dünyada bir hayli abartıldığını iddia eden AKP Konya Milletvekili Özkan Öksüz de kendi yaşadığı bir olayı örnek verdi: “Bundan bir ay önce bizim komşumuz Suudi Arabistan’a gitmişti. Dönüşte kızı rahatsızlandı, hastaneye götürdük ve domuz gribi teşhisi konuldu, sonra birkaç ilaç verildi, çocukcağız odasına kapandı. Daha önce küçük kardeşiyle de temasa geçtiğinden dolayı onda da domuz gribi tespit edildi, hastaneye götürüldü. O çocukla birlikte benim torunlarım ve iki ortağımın çocukları da aynı gün bahçede oynadılar, onlar da domuz gribine yakalanmış. Hastaneye götürdük. Anında müdahale edilerek ilaçlar verildi ve çocuklar 4 gün içinde bu gribi atlattılar. Başhekim ve diğer doktorlarla yapmış olduğum görüşmede; öbür grip domuz gribinden daha tehlikeli, domuz gribi teşhisi anında konulmakta ve ilaçla tedavide öbür gripten daha hafif atlatılıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.