Domuz gribi endişesi kişisel bakım ürünlerine ilgiyi arttırdı

Domuz gribi endişesi kişisel bakım ürünlerine ilgiyi arttırdı

Amerika'dan yayılan ve Türkiye'de de bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan domuz gribi salgını vatandaşları kişisel bakım ürünlerine yöneltti.

 Islak mendil, sıvı sabun, dezenfektan solüsyonları satışlarında artış yaşanıyor. Konya Eczacılar Odası Başkanı Harun Kızılay, Konya'da da artışların yaşandığını ancak abartılacak boyutlarda olmadığını kaydetti.
Domuz gribiyle ilgili yetkililerin açıklamaları temizlik ürünleri satışlarını artırdı. Birçok kişi maske, el dezenfektanı, ıslak mendil, eldiven gibi kişisel bakım ürünlerine yöneldi. Birçok ilde satışlarda ciddi artışlar meydana geldi.
Eczacı teknisyen Yaşar Sarı, temizleme jelleri, antibakteriyel sıvı sabun gibi kişisel bakım ürünlerinin satışlarının eskiye nazaran arttığını söyledi. Günlük çok sayıda kişinin bu ürünleri sorduğunu ifade eden Yaşar Sarı, satışların her geçen gün arttığını dile getirdi.
Konya Eczacılar Odası Başkanı Harun Kızılay ise büyük illerde yaşanan artışlar kadar yüksek olmadığını kaydetti. Başkan Kızılay, temizlik konusunun önemli olduğunu ancak abartılmaması gerektiğinin altını çizdi. Kızılay, evlerde kullanılan sabunların temizlik için yeterli olduğunu vurguladı.
Domuz gribiyle ilgili yetkililerin gerekli açıklamaları yaptığını kaydeden Kızılay, "Bu gribin yayılmasında bazı önemli etmenler var. Toplu kullanılan tramvay, otobüs, yürüyen merdiven, okul gibi yerlerden gribin bulaşması mümkün. Buralarla temas edenler ellerini evlerindeki sabunla yıkamaları yeterli. Eldiven, maske ve dezenfektan maddelerini abartacak boyutlarda satın alınması doğru değil. Vatandaşlar ellerini sık sık yıkayarak ve kalabalık ortamlara zorunlu olmadıkça girmeyerek gripten korunabilirler." diye konuştu.
Resim Altı: Eczanelerde maske, el dezenfektanı, ıslak mendil, eldiven gibi kişisel bakım ürünlerin satışında artış oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.