Domuz gribi aşısı geldi

Domuz gribi aşısı geldi

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, domuz gribi aşılarının Konyaya geldiğini açıkladı. Aşıların ilk olarak risk gruplarına vurulacağını belirten Küçükkendirci, okullardaki aşılamanın da ay sonunda başlayacağını söyledi




Domuz gribi nedeniyle Türkiye’de 60 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı, güvenlik olarak domuz gribinden ölenlerin isim ve memleketlerini açıklamıyor. Domuz gribinden ölen ve memleketleri açıklanan ilk 6 kişiden 3’ü Konya’dandı. Bu yüzden Konya’da büyük tedirginlik yaşanmıştı. Vatandaş domuz gribi aşısının biran önce gelmesini bekliyordu. İki hafta önce sağlık çalışanlarına vurulan domuz gribi aşısı şimdi de risk gruplarına uygulanacak. Risk gruplarına vurulacak domuz gribi aşısı dün itibariyle Konya’ya geldi.
40 BİN CİVARINDA DOMUZ GRİBİ AŞISI VURULACAK
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, gelen aşıların 6 ay ile 5 yaşı arasında olan ç çocuklar ile risk grubuna dahil hastalara vurulacağını açıkladı. Hasan Küçükkendirci, risk grubuna kronik ve kalp rahatsızlığı, karaciğer yetmezliği, kanser hastalığı ile norolojik rahatsızlığı olanların dahil olduğunu anımsatarak, bu yönde rahatsızlığı olanların müracaat ettiklerinde domuz gribi aşısı olabileceklerini söyledi. Küçükkendirci, domuz gribi aşısının gönüllülük esasına bağlı olarak vurulduğunu da hatırlatarak, istemedikten sonra kimseye vurulamayacağına da dikkat çekti. Küçükkendirci, risk gruplarına asgari 40 bin civarında domuz gribi aşısı vurulmasının planlandığını da kaydetti.
Domuz gribi aşılarının sağlık kuruluşlarında vurulabileceğini dile getiren Küçükkendirci, vatandaşın aşı vurulması için bütün kolaylıkların sağlandığını belirtti.
OKULLARDAKİ AŞILAMA AY SONUNDA BAŞLAYACAK
Okullarda da domuz gribi aşısının bu ay sonu itibariyle vurulmaya başlanacağını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, okullarda şu an bilgilendirici çalışmaların yürütüldüğüne işaret ederek, şunları söyledi: “Okullarımıza, domuz gribi konusunda bilgilendirici el ilanı ve broşür dağıttık. Bu ay sonu itibariyle de domuz gribi aşıları vurulmaya başlanacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ne kadar aşı gerekeceğine yönelik bilgi istedik. Bilgi ışığında gereken aşı miktarı gelecek.”
Küçükkendirci, domuz gribi aşısı uygulamasının kademeli olarak devam edeceğini anlattı.
HACI ADAYLARINA NORMAL GRİP AŞISI DA YAPILDI
Geçtiğimiz günlerde Konya’da normal grip aşısının da tükendiği yönündeki gelişmeleri de değerlendiren Hasan Küçükkendirci, Suudi Arabistan hükümetinin hacı adaylarına normal grip aşısını zorunlu tuttuğunu anımsatarak, bu yüzden talebin arttığını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.