Domates fiyatına hamsi satışı başladı! Vatandaş kilolarca alıyor

Domates fiyatına hamsi satışı başladı! Vatandaş kilolarca alıyor

Türkiye'de balık fiyatlarındaki değişimi merak eden vatandaş araştırma içerisine giriyor. Son olarak domates fiyatına hamsi satışı başladı. Fiyatın cazipliğini görenler ise kilolarca hamsi satın alıyor.

Türkiye etrafı denizlerle çevrili bir ülke. Bunlar; Karadeniz, Akdeniz, Marmara Denizi ve Ege Denizi olarak sıralanabilir.

balik-avi.jpg

En çok balığın çıktığı deniz ise Karadeniz olarak biliniyor. Ege Denizi'nde olta balıkçılığı yaygın. Akdeniz'de ise çiftlik balıkları yetiştiriliyor. Çipura ve levrek denizin içerisinde oluşturulan devasa havuzlarda yemleme yöntemiyle yetiştiriliyor.

balik-uretim.jpg

Türklerin en çok sevdiği balık ise Hamsi olarak biliniyor. İstanbul, Ankara, Bursa ve Konya gibi büyükşehirlerde hamsi satış rakamları çok yüksek. Vatandaş hamsinin ucuzlamasını beklerken sevindiren haber geldi.

hamsi-40.jpg

Domates fiyatına hamsi satışı başladı. Sezon başında kilogram fiyatı 150 lira olan hamsi şu günlerde 40-50 liraya kadar geriledi. İyi domatesin kilosu da 40-50 lira civarında. Balıkçılar bol miktarda hamsi avladığı için fiyatların aniden düştüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum