Dolar adım adım 30'a gidiyor!

Dolar adım adım 30'a gidiyor!

Dolar/TL yaklaşık dört aydır günlük sınırlı yükseliş trendi ile geldiği 29,1805 tarihi zirvesinde güne başladı.

Yurt içi piyasalarda Dolar/TL dört aydır günlük sınırlı yükseliş trendi ile geldiği 29,1805 seviyesinde rekorla güne başladı.

Merkez Bankası (TCMB) politika faizini 250 bp daha artırarak yüzde 42,5'e yükseltirken; dezenflasyon için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını, parasal sıkılaştırma adımlarının en kısa zamanda tamamlanacağını açıkladı.

Para Politikası Kurulu'nun (PPK) karar metninde, "Kurul, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını değerlendirerek parasal sıkılaştırma hızını yavaşlatmıştır. Kurul, parasal sıkılaştırma adımlarını en kısa zamanda tamamlamayı öngörmektedir. Fiyat istikrarının kalıcı tesisi için gerekli parasal sıkılığın ise gerektiği müddetçe sürdürüleceği değerlendirilmiştir" denildi.


Ekonomistler, TCMB mesajlarından faiz artışlarının Ocak'ta son bir artışla yüzde 45'te tamamlanacağını mesajını aldılar.

Dün açıklanan veriler yabancı yatırımcıların DİBS ve hisse senedi piyasasındaki girişlerinin sürdüğünü TCMB rezervlerindeki toplarlanmanın da devam ettiğini gösterdi. Bugün veri gündeminde Kasım ayı yabancı ziyaretçi sayısı yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum