Doktorlara Sivas’ta Eğitim Veriliyor

Doktorlara Sivas’ta Eğitim Veriliyor

Sağlık Bakanlığı’nca düzenlenen Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarına yönelik eğitim programı başladı. 5 gün sürecek programa Sivas, Erzincan, Bayburt, Kayseri, Tokat, Çorum, Gümüşhane, Sakarya, Adana ve Yozgat’tan 75 toplum sağlığı...

Sağlık Bakanlığı’nca düzenlenen Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarına yönelik eğitim programı başladı. 5 gün sürecek programa Sivas, Erzincan, Bayburt, Kayseri, Tokat, Çorum, Gümüşhane, Sakarya, Adana ve Yozgat’tan 75 toplum sağlığı merkezi hekimi katılıyor.

    Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Sivas’ta toplum sağlığı merkezi doktorlarına yönelik eğitim programı düzenlendi. Bir otelde yapılan eğitim programı 9 ilden 75 doktorun katılımıyla başladı.

    Toplantıda konuşan Toplum Sağlığı Merkezleri Eğitim Koordinatörü ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhsin Akbaba, ülke genelinde 2009 yılında başlayan eğitimlerin 60.sını gerçekleştirdiklerini belirterek "5 yılda eğitimlere katılan sayısı yaklaşık 3 bini buldu. Biz bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Eğitimlerin amacı Toplum Sağlığı Merkezlerinde standardı yakalamayı ve ortak bir dil kullanmayı amaçlıyoruz." dedi.

    Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam da "Toplum Sağlığı Merkezlerinde işe yeni başlayan doktorlara yönelik olarak hazırlanan ve bakanlığın uzun bir zamandır sürdürdüğü eğitim programında, toplum sağlığı merkezi hekiminin rolü ve üstlendiği görev nedir? Bunun netleşmesi için böyle bir eğitime ihtiyaç vardı. Bu eğitimlerin bir bölümü de Sivas’ta yapılıyor ve ciddi bir katılım olduğunu görüyoruz." şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından eğitimlere geçildi. 5 gün sürecek eğitim sürecinde yoğun bir ders programı uygulanacağı ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen hocaların eğitim vereceği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.