Doktor Baybal dualarla anıldı

Doktor Baybal dualarla anıldı

Konya Aydınlar Ocağı’nın Selçuklu Salı Sohbetleri devam ediyor. Konya’nın kanaat önderlerinden ve “Doktor Ağabey” olarak bilinen Dr. Mehmet Hulisi Baybal, vefatının 20. Yılında Aydınlar Ocağı tarafından yad edildi.

İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen sohbette, babasının 1928 yılında Konya’da dünyaya geldiğini ve sülalesinin Kırım’dan göçerek Konya’ya yerleştiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Sami Baybal, babasının hayatını değişik yönleriyle ve tanık olduğu hatıralar eşliğinde anlattı. Babasının hizmet insanı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Sami Balbay, “Babam samimi bir müritti. İnsanların tamamına yakınının özel hallerini bilirdi. Cuma günleri gusül abdesti alır, beyaz elbiselerini giyinir ve öyle camiye giderdi. Sabah namazlarını şehrin değişik camilerinde gider kılardı. Abdullah Büyük’ün elinden tutan ve okutan, arkasında duran babamdı. Yani Abdullah Büyük’ü Abdullah Büyük yapan, babamdı. Babamın tatili yoktu. Onun iki sevgilisi vardı. Onlar da Mekke ve Medine idi. Hizmet insanı olan babam, hayata gözlerini bir ikindi vakti yazıhanesindeki koltuğunda otururken yumdu” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ OLAN HAYIRLI EVLAT OLMAK

Prof. Dr. Abdullah Özbek de konuşmasında, Doktor Ağabey’le 1971 yılında tanıştığını ve iki sene yanında bulunduğunu belirterek insanların, kutsallaştırılmadan yad edilmesi gerektiği üzerinde durdu. Özbek, şunları kaydetti: “Bir şeye aşırı sevginiz sizi kör ve sağır yapar hadisini hatırlamamız lazım.  Bir insanın hayırla yad edilmesi için geride bırakacağı emanetlerin yani sadakayı cariye, hayırlı evlat ve ilim olması gerekir. Hulusi Baybal’ı insanlara ve topluma moral oluşu, güçlü oluşu ve rehber oluşu itibarıyla sevdik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum