Doğalgazda rekabet ortamı sağlanmalı

Doğalgazda rekabet ortamı sağlanmalı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, doğalgaz dağıtım ve kullanımında tekele son verilerek, kaliteli hizmet için rekabet ortamının sağlanması gerektiğini belirtti

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, doğalgaz dağıtım ve kullanımında tekele son verilerek, kaliteli hizmet için rekabet ortamının sağlanması gerektiğini belirtti.
Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, doğalgazın başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok ilde vatandaşlar tarafından yaygın olarak tercih edildiğini belirtti.
Doğalgaz sektörüyle ilgili her türlü düzenlemeyi Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) yaptığını ifade eden Kalyoncu, EPDK tarafından dağıtım lisansı verilmiş toplam 62 şirket mevcut olduğunu bildirdi.
EPDK Kurulu'nun lisans yönetmeliğinin, dağıtım şirketlerinin bulundukları bölgede bir başka dağıtım şirketinin hizmet vermesine müsaade etmediğini vurgulayan Kalyoncu, şunları kaydetti:
''Dağıtım şirketleri bu yönetmelik gereği bölgelerinde 30 yıl boyunca tek başlarına hizmet verme imkânı bulmaktadırlar. Doğalgaz kullanmak isteyen vatandaşlarımız 30 yıl boyunca mecburen sadece bu firmadan dağıtım ve kullanım için doğalgaz almak durumunda kalmaktadırlar. Buda ister istemez tekelciliği meydana getirmektedir. Denetimsiz bir hayatın gelecek vaat etmediği günümüzde, bölgesel olarak faaliyet yürüten doğalgaz dağıtım şirketlerinin sayısının arttırılması zarurettir. Rekabetin olmadığı tekel uygulamasının hüküm sürdüğü doğalgaz dağıtım sektöründe faaliyet yürüten dağıtım şirketlerinin vatandaşımızı birçok konuda mağdur ettiği görülmektedir. Doğalgaz dağıtım ve kullanımında tekele son verilerek kaliteli hizmet için rekabet ortamı sağlanmalıdır.''
Kalyoncu, şirketlerin kendi arzu ve isteklerine göre doğalgaz dağıtım işlerini yapmakta olduğunu, bu yüzden şehirlerde doğalgaz dağıtımının uzayıp gitmekte olduğunu bildirdi.
Tekelciliğin getirdiği sorunların bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Kalyoncu, dağıtım şirketlerinin sayısının artırılarak kalitenin bu yolla sağlanması gerektiğini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.