Doğalgaza bu ay zam gelecek mi?

Doğalgaza bu ay zam gelecek mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ağustos itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

BOTAŞ’ın internet sitesinde ağustos ayı için doğal gaz tarifeleri yayınlandı. Konut ve sanayi aboneleri için doğal gaz fiyatları ile elektrik üretim amaçlı fiyatlar değişmedi.

Buna göre, BOTAŞ’ın dağıtım şirketlerine ağustosta satacağı doğal gazın fiyatı konut tüketicileri için 1000 metreküp başına 4 bin 80 lira olarak açıklandı. Sanayi aboneleri için ise kademe 1’de 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 7 bin 124 lira, kademe 2’de ise 9 bin 478 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı fiyatta da bir değişiklik olmadı. 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 10 bin lira olarak duyuruldu. Doğal gazda fiyat tarifeleri her ay hesaplanıyor. Kurumun internet sitesindeki duyuruda, “Household Energy Price Index (HEPI) fiyatlarına göre, Avrupa ülkeleri arasında konutlarda en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.