Doğal ve Hızlı Kilo Almak İçin Ne Yapmak Gerekir

Doğal ve Hızlı Kilo Almak İçin Ne Yapmak Gerekir

Fazla kilo alımı insan sağlığında tehlikelere neden olduğu kadar aşırı zayıflıkta büyük sağlık sorunlarına meydan verebilmektedir.

Fazla kilo alımı insan sağlığında tehlikelere neden olduğu kadar aşırı zayıflıkta büyük sağlık sorunlarına meydan verebilmektedir. Burada aşırı zayıf olan kişiler genelde depresyona yakın kişilikler olarak karşımıza çıkar. Bununla birlikte halsizlik ve kendine yetememe gibi insanı çileden çıkaran durumlarda meydana gelebilmektedir. Özellikle bayanlarda aşırı zayıflık regl dönemlerinde sorunların yaşanmasına neden olur. Genellikle bayanların ağırlıklı olarak düşündüğü ve yalnızca bayanların sorunu olmayıp aynı zamanda erkekler içinde önemli bir konu olan aşırı zayıflıktan nasıl kurtulup kilo alırım sorusunun cevabını bulmaya çalışacağız.

Bir insanın zayıf olup olmadığını anlayabilmek için yağ ölçümlerinin yapılması gereklidir. Bayanlarda bu yağ miktarı 9-10 kg erkeklerde ise 7-8 kg’ dır. Bu değerlerin altında olan kişiler zayıf olarak nitelendirilirler. Kilo almak isteyen kişilerin ilk önce bu değerlerini öğrenmeleri gerekir acaba aşırı zayıflar mı değiller mi. Eğer ki bu değerler olması gerektiğinin altında ise o zaman sizin beslenme takviminizde bir problem var bunu düzenlemeniz gerekmektedir. İlk iş ise sizin sağlıklı bir diyet programını uygulamanız gerekir bu da elbette ki fastfood tarzı beslenmeden kaçınmakla olacaktır.  Kilo almada en etkili yöntem bol kalorili yiyeceklerdir. Çünkü insanda yağ oluşumu sağlayan aşırı kalorilerdir ama sağlıklı kaloriler olması kaydıyla!

Kilo almanızda birinci madde olan karbonhidrat protein ve yağ oranlarınızın dengede tutturulmasıdır. Her besin değerinden yeteri kadar almanız gerekir. Mutlaka ara öğünler almalısınız. Eğer ki ara öğünler almazsanız o zaman başarı sağlayamayacaksınız. Omega 3 yönünden zengin olan besinleri tercih etmelisiniz.  Sık balık tüketmenizde yarar vardır.  Yemek yaparken kızartma tarzı değil de fırın yemekleri veya tencere yemeklerini tercih edin. Bol miktarda salata yemeye çalışın.  Makarna ve ekmek gibi besinlerin oranlarını artırabilirsiniz çünkü bunlar hızlı kilo aldırıcılardır. Süt veya meyve suyu tercih edin asitli olan içeceklerden kaçının. Asitli olan içecekler tamamen insan sağlığına zararlıdır bunu da unutmamak gerekir. Doğal yollardan sağlıklı kilo almak istiyorsanız bu konuda daha fazla tavsiye ve sağlıklı diyet listesi için yazının kaynağını inceleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.