Doğal Jelatin Kullanımı Ve Nedenleri

Doğal Jelatin Kullanımı Ve Nedenleri

Doğal Jelatin Kullanımı Ve Nedenleri

Doğal olana dönüşün önem kazandığı günümüzde, kimyasal içerikli gıdalar yerine ikame ürünler gündeme geliyor. Zaman içinde kar amacı ile yapılan bazı ürünler ya da yardımcı ürünler, beden için zararlı olduğu tespit edilerek, gıdalardan uzaklaştırılmaya başlanmıştır. Bu aşamada kıvam arttırıcı olarak karşımıza doğal pektin çıkmaya başladı. Peki, , nasıl elde edilir ve nasıl kullanılır bunlara birlikte bakalım. Az önce de söz ettiğimiz gibi jöle ve jelatin kullanımında daha doğal bir yöntem/ madde kullanımının gündeme taşınması, pektinin önemini ciddi anlamda arttırmıştır. Alanında uzman olan Nutraxin sayesinde, farklı ve doğal olan ürünleri elde edip kullanmaya başlayabilirsiniz. Özellikle turunçgiller ve bakliyat ürünlerinde bulunan pektin maddesinin, kıvam arttırıcı olarak elde edilmesi, kullanılması sağlık açısından ciddi anlamda randıman sağlayan bir konudur. Kimyasal ya da sağlığa zararlı olan birçok ürün bugün piyasada çocuklar da dahil herkesin kullanımındadır. Burada amaç bu zararlı ürünler ile ikame olabilecek pektin kullanımını ön plana çıkarabilmektir.

Pektin Neden Elde Edilir?

Keşif ve araştırmaları çok yakın tarihlere dayanan bu madde, doğada elma kabuğu, baklagiller ya da turunçgiller gibi ürünlerden elde edilebiliyor. Doğal bir şeker olarak da algılanabilecek olan pektin, her gün gündeme daha fazla giriyor. Bu nedenle meraklılar pektin ne işe yarar ya da faydaları nelerdir gibi soruları sormaktadırlar. Günümüzde salça, mayonez, jöleli pasta ve tatlılar, krem peynirler bu tarz bir maddenin karışımı ile kıvam almaktadır. En ise, sağlık açısından neredeyse sıfır risk taşımaktadır. Bu nedenle gıda ürünlerinin yapımında kullanımı her geçen gün hızlı bir ivme kazanarak artmaktadır. Daha sağlıklı ve daha duyarlı ürünler üretmek, insanları rahat ettirecek bir şekilde işlem yapmak üreticilerin de ortak akılla hareket etmesine neden olmaktadır. Bu nedenle yapılan araştırmalar her gün ilerleyerek 2010 yılından itibaren artmaya başlamış ve gözle görülür sonuçlar alınmıştır. Özellikle pektin lifi kullanımı gıda sektöründe yükselmiştir. Belirgin bir şekilde en doğal şeker benzeri ve lif yapısı nedeni ile pektin ile olumlu bir yapılanma gözlemlenmiştir.

Neden Pektin Kullanılmalı?

Kompleks karbonhidrat içerek pektin, vücuda girdiğinde daha yavaş absorbe olduğu için kanda olumlu bir duruş sergiler. Kanda şeker salınımını tutarlı bir şekilde sağlarken, süreklilik de sağlar. Bu şekilde kan şekeri seviyesi dengede kalır ve yükselip düşmez. Nutraxin geliştirdiği ürün sayesinde, kan şekeri sorunu olan ya da potansiyeli olan kişiler daha rahat bir beslenme sergileyebilirler. Birçok gıda maddesinin üretiminde ihtiyaç duyulan kıvam arttırıcı olarak pektim kullanılabilir ve sağlık açısından da hiçbir zararının olmadığı gözlemlenmiştir. Konuyu özetlerken pektin nedir kısaca bakmış olduk. Doğal ürünlerden elde edilen ve sağlık açısından zararı olmayan bir kıvam arttırıcı, bitkisel ürün diyebiliriz. Kimyasal olarak pektin üzerinde oynamalar yapıldığında ise Sitrus pektin denilen madde ortaya çıkmaktadır. Geçmişte yapılmış olan araştırmalar bu maddenin anti kanser etkisi olduğunu da göstermiştir. Bu şekilde elde edilen gıda takviyeleri, besin zincirine ilave edilerek, kanser, metastaz ve diğer olası sorunların önüne geçilebilmektedir. Yapısal olarak ciddi anlamda araştırmalar  yapılmış olan bu ürün markanın geliştirdiği başarılı ürünler içinde yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.