Doğal C vitamini kaynakları:  Gripten koruyan bitkiler

Doğal C vitamini kaynakları: Gripten koruyan bitkiler

Son yıllarda doğal şifa arayışına giren vatandaşlar, bitkisel ürünlere ve doğal karışımlara olan ilgiyi artırdı. Bir çok vatandaş hastalıklardan korunmak için doğal yöntemlere yöneliyor.

Özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların yaygınlaştığı kış mevsiminde, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için pek çok kişi aktarlardan aldıkları bitkisel ürünlerle sağlığını koruma yolunu seçiyor. Bu ilgi, hem modern tıbbı desteklemek hem de yan etkisiz doğal çözümler arayanların sayısını her geçen gün artırıyor.

BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRİN

Konya’nın tanınmış aktarlarından Özgü Aktar Sahibi Fevzi Akdoğan, vatandaşlara grip ve soğuk algınlığına karşı önerilerde bulundu. Akdoğan, C vitamini açısından zengin bitkilerin bu süreçte çok önemli olduğunu vurgulayarak şu tavsiyelerde bulundu: "Kuşburnu, nar çiçeği, mürver, ekinezya, portakal kabuğu ve limon kabuğu gibi bitkiler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi grip, virüs gibi hastalıklara karşı koymada vücuda yardımcı olacaktır. Bu bitkiler, aynı zamanda enfeksiyonların giderilmesinde de etkili olup, vücudun ihtiyaç duyduğu yoğun C vitaminini doğal yollardan sağlar. Böylece kışı daha rahat geçirirken alerji ve nezle gibi hastalıklardan korunmak da yardımcı olackatır"

eieieug.jpg

KURU ÖKSÜRÜK İÇİN BİTKİSEL REÇETELER

Akdoğan, kış aylarında en sık rastlanan şikayetlerden biri olan kuru öksürüğe karşı da doğal çözümler sundu. Öksürüğü hafifletmek ve boğazı nemlendirmek için şu bitkilerin *kullanılabileceğini* belirtti: "Ayva yaprağı, ıhlamur, hatmi çiçeği, ebe gümeci, zencefil, tarçın ve karanfil gibi bitkiler, boğazı nemlendirir, öksürüğü azaltır ve balgam söktürmeye *yardımcı olacaktır* Özellikle zencefil, karanfil ve tarçın gibi kök bitkileri ağzı kapalı şekilde 2-3 dakika kısık ateşte kaynatın, ardından 5-6 dakika demlenmeye bırakın. İçine biraz bal ekleyerek bu doğal karışımı tüketebilir. Yaprak ve çiçek bitkiler ise bir su bardağı sıcak suya bir tatlı kaşığı kadar eklenip 7-8 dakika demlendikten sonra içilebilir."

whatsapp-image-2024-10-10-at-13-13-32.jpeg

BOĞAZ ENFEKSİYONLARINA KARŞI DOĞAL ÇÖZÜMLER

Boğaz enfeksiyonlarıyla savaşmak isteyenler için de tavsiyelerde bulunan Akdoğan, şu bitkilerin etkili olabileceğini söyledi: "Tıbbi adaçayı, kekik ve sığır kuyruğu, boğazdaki enfeksiyonları giderip öksürüğü hafifletecektir. Eğer tansiyon sorununuz yoksa, bir tatlı kaşığı saf bala bir damla tatlı kekik yağı damlatıp günde iki kez tüketilebilir."

GÜVENİLİR AKTARLARDAN ALIŞVERİŞ YAPIN

Fevzi Akdoğan, doğal ürünlerin yanlış kullanıldığında zararlı olabileceğine de dikkat çekerek vatandaşları uyardı: "Her bitki her kişiye uygun olmayabilir. Özellikle bilinçsiz kullanım, istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, güvendiğiniz ve yıllardır bu işi yapan aktarlardan alışveriş yapmanız çok önemli. Doğru bitkiyi kullanarak şifa bulabilirsiniz."

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.