Diyarbakırlı Sanayicilerden Ortak Yatırım Daveti

Diyarbakırlı Sanayicilerden Ortak Yatırım Daveti

İzmir’de iki gündür incelemelerde bulunan Diyarbakırlı sanayici ve işadamları, sanayide İzmir’i örnek alacak. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ni (KOSBİ) ziyaret ederek bölge hakkında bilgi alan konuk sanayici ve işadamları, İzmir’in...

İzmir’de iki gündür incelemelerde bulunan Diyarbakırlı sanayici ve işadamları, sanayide İzmir’i örnek alacak. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ni (KOSBİ) ziyaret ederek bölge hakkında bilgi alan konuk sanayici ve işadamları, İzmir’in sanayileşme tecrübesinden yararlanmak istediklerini söyledi. Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdülkadir Karavil, İzmirli sanayicileri ortak yatırım yapmaya davet etti. Karacadağ Kalkınma Ajansı öncülüğünde, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Abdulkadir Karavil Başkanlığı’nda, İzmir’e gelen sanayici ve işadamları İzmirli sanayicilere çok cazip avantajlara sahip olan 6. bölgede yer aldıklarına dikkat çekerek Diyarbakır’da ortak yatırım çağrısında bulundu.

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Diyarbakırlı sanayi ve işadamlarına bölge hakkında bilgi verdi. KOSBİ’nin 471 sanayi tesisi ve 25 bine yakın istihdam ile Türkiye’de organize sanayi bölgeleri arasında en büyükler arasında yer aldığına işaret eden Porsuk, “Bölgede Türkiye’nin dev markaları faaliyet gösteriyor. Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyor. Planlı sanayileşmede öncü bölgelerden biriyiz. Arıtma tesisimizle çevreci bir üretim yapıyoruz. Bölgemiz yeni yatırımlarla daha da büyüyecek.” dedi. Diyarbakır ve bölgesinde sıkıntıların son dönemde azalması ve çözüm süreci ile birlikte kente yatırımların daha da artacağını öngördüklerini belirten Porsuk, 6. bölge teşviklerinin de yatırımı daha cazip hale getirdiğini söyledi. Diyarbakır’a yatırım konusunda bölge işadamlarını bilgilendireceklerini açıklayan Porsuk, Ortadoğu pazarında etkili olmak isteyen firmalar için bölgede yatırımın düşünülebileceğini vurguladı.

YATIRIM YAPANA 12 YIL VERGİ AVANTAJI

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdülkadir Karavil de Diyarbakır'ın teşvikte önemli avantajlara sahip olduğunu belirterek, yatırım açısından da bakir bir bölge olduklarını söyledi. Diyarbakır’da yatırım yapılması halinde gelir vergisi ödenmediğini, 12 yıl boyunca birçok vergi ve primden muaf olunduğunu hatırlatan Karavil, “Diyarbakır çevresinde 7,5 milyon nüfusa sahip illere komşu. Bölgenin en önemli ekonomik durağı. Diyarbakır’a yatırım yapan firmalar kısa sürede bölgede marka haline gelebilir. O nedenle İzmirli firmaları Diyarbakır’a yatırıma davet ediyoruz. Ortak yatırım projelerine de açığız.” diye konuştu. Diyarbakır işadamları heyetinde; Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Bal, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun’un aralarında bulunduğu 20 isim yer aldı. Diyarbakır heyeti toplantının ardından bölge firmalarını ziyaret ederek bilgi aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.