Diyarbakır Valiliği: Lice’de Kürtçe Okul Yok, 4 Katlı Bina Var

Diyarbakır Valiliği: Lice’de Kürtçe Okul Yok, 4 Katlı Bina Var

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinin Yalaza köyünde iddia edildiği gibi Kürtçe okul olmadığını belirterek, “İnceleme sonucunda herhangi bir okula rastlanmadığı, inşaatı devam eden 4 katlı bir bina olduğu tespit edilmiştir.” denildi....

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinin Yalaza köyünde iddia edildiği gibi Kürtçe okul olmadığını belirterek, “İnceleme sonucunda herhangi bir okula rastlanmadığı, inşaatı devam eden 4 katlı bir bina olduğu tespit edilmiştir.” denildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, birçok gazetede Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yalaza köyünde Kürtçe eğitimin verileceği bir okul yapıldığı iddialarına yer verildiği belirtildi. Açıklamada, “11.09.2014 günü normal devriye görevi yapmakta olan jandarma kolluk kuvvetleri tarafından, Kürtçe eğitimin verileceği iddia edilen binada inceleme yapılmıştır. İnceleme sonucunda herhangi bir okula rastlanmadığı, inşaatı devam eden 4 katlı bir bina olduğu tespit edilmiştir. Binanın ruhsatıyla ilgili inceleme yapmaları için konu Lice Kaymakamlığı ve Lice Belediye Başkanlığı'na duyurulmuştur.” denildi.

Açıklamada, terörün bitme aşamasına geldiği ileri sürülerek, “Çözüm sürecinin kararlılıkla sürdürüldüğü bu dönemde toplumsal huzurumuzu ve barışı baltalayacak bu tür asılsız haberlerin, sadece terörün devam etmesinden medet uman derin yapıların ekmeğine yağ süreceği aşikârdır. Bölgemizdeki bu huzur ortamında yapılan bu tür haberler, bölge halkı tarafından da manidar bulunmakta ve reddedilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.