Diyanet İşleri Başkanı Muş’ta

Diyanet İşleri Başkanı Muş’ta

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bitlis’te bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Muş’a geldi. Anadolu Jet’in tarifeli uçağı ile Muş’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i Muş Valisi Vedat Büyükersoy,...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bitlis’te bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Muş’a geldi.

Anadolu Jet’in tarifeli uçağı ile Muş’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş İl Müftüsü Recep Uzun ve çok sayıda din görevlisi karşıladı.

Havalimanında protokol üyeleri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 3 günlük Bitlis ziyareti ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Bitlis’te valilik, belediye ve ilçelerde ise bazı açılış törenlerine katılacaklarını belirten Görmez, "Sayın valilerimizle beraber olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyor teşekkür ediyorum bu hüsnü istikbalden dolayı, ama buradan Bitlis’e geçeceğiz ve 3 günlük programımız var. İnşallah Bitlis'te cuma namazında olup halkımızla olacağız. Hemen akabinde Sayın Valimizi ve Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Pek çok çalışmamız olacak Bitlis’te din görevlisi arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Çeşitli ilçelerde açılışlarımız var. Ben 13 ile 14 yaşlarında bir sene aynı zamanda Adilcevaz’da bulundum." dedi.

    "DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NIN BAŞBAKANLIĞA BAĞLANMASI GECİKMİŞ BİR KARAR"

    Bir gazetecinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Başbakanlık’a bağlanması ile ilgili sorduğu soruya cevap veren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şunları söyledi: "Daha öncede ifade ettim nispeten gecikmiş bir karar. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı ilk yıllarında yaklaşık 30 yıl Cumhurbaşkanlığı’na bağlı ir kuruluş olarak yoluna devam etmiş, doğrusu daha öncede ifade ettiğim gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik halkta var olan yüksek kabul ve teveccühün bir tezahürü olarak görüyorum. Sadece halkımızla değil gönül coğrafyamızda ki bütün Müslüman kardeşlerimizin de Diyanet İşleri Başkanlığımıza çok farklı bir bakışı vardır. Karar onun küçük bir yansımasıdır. Ancak bizim sorumluluklarımızı da arttıran bir karardır. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığımızdan en ücra köyde görev yapan din görevlisi arkadaşımıza kadar hepimiz bunun bilinci içerisindeyiz. İnşallah çalışmalarımıza daha da hız vererek bu sorumluluklarımızı yerine getiririz.”

    Diyanet İşleri Başkanı Görmez, daha sonra karayolu ile Bitlis’e geçti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.