Diyabette tehlike sinyali
Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya'da yapılan araştırmalar doğrultusunda yetişkin bireylerin yüzde 15'inin üstünde diyabet hastalığının görüldüğünü bildirdi.
''Nüfus artışına göre, nüfusun 2030 yılında yaklaşık yüzde 50'sinin şeker hastası olması beklenmektedir. Bunun başlıca nedenleri nüfus artışı, yaşlanma ve kentleşmenin getirdiği yaşam tarzı değişimi sonucu obezite ve fiziksel inaktivitenin artması diyebiliriz. Türkiye Diyabet, Hipertansiyon, Obezite ve Endokrinolojik Hastalıklar Prevalans Çalışması-II (TURDEP-II)'nın saha araştırması Ocak 2010-Haziran 2010 tarihleri arasında tamamlanmıştır. 2010 yılı TURDEP sonuçlarına göre Türk erişkin toplumunda diyabet sıklığının yüzde 13.7'ye ulaştığı görülmüştür.''
Diyabetin yaşam süresini 5 ile 10 yıl arasında kısalttığına dikkati çeken Küçükkendirci, Konya'da yapılan araştırmalar sonucunda yetişkin bireylerin yüzde 15'inin üzerinde diyabet görüldüğünü aktardı.
Konya'da geçen yıl hayata geçirilen ''Okulda Diyabet Programı'' (ODP) çerçevesinde öğrencilerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesini amaçladıklarını belirten Küçükkendirci, diyabet hastalığının önlenmesi için hazırlanan Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı ile öngörülen faaliyetlerin hayata geçirilmesi ile önemli ilerlemelerin kaydedileceğini dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.