‘Dışa bağımlıyız’

‘Dışa bağımlıyız’

Saadet Partisi Ilgın, Kadınhanı ve Sarayönü ilçeleri divan toplantısında konuşan Mehmet Şen, “Almanya ve Japonya 10 yılda dünya devi oldu. İmalatımız bile hep dışa bağımlı. Hükümet söylemlerinde samimi değil” dedi

Saadet Partisi Ilgın, Kadınhanı ve Sarayönü Birleştirilmiş Bölge Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Kadınhanı’nda gerçekleştirilen toplantıya Saadet Partisi Genel İdare Kurulu eski Üyesi ve Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcıları, Kadınhanı ilçe Başkanı Refik Cancan, Ilgın ilçe Başkanı Mazhar Turgut, Sarayönü ilçe Başkan vekili ve Salih Ülker ile partililer katıldı. Açılış konuşmalarının ardından söz alan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu eski Üyesi ve Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen konuşmasına İstanbul’da yaşanan menfur saldırıyı kınayarak başladı. Cemiyette yaşanan kötülüklerin salonda bulunan topluluk tarafından kaldırılabileceğini belirten Şen, “Saadet Partisi’nin 3 ilçe teşkilatı bu kötülükleri nasıl kaldıracak? diye sorabilirsiniz. Biz şuna inanıyoruz ki, güç ve kuvvet sahibi Cenab-ı Hakk’tır. Tüm kainattaki olayların sonucunu veren O’dur” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminde Ömer Halis Demir’in attığı kurşuna değinen Şen, şöyle konuştu: “Bir astsubayımızın, generale attığı kurşun, o girişimin tüm seyrini değiştirmiştir. Bunu siz de biliyorsunuz. Tarihte nice olaylar bunun gibi örneklerle doludur. Bir atın nalının çivisi tüm savaşın seyrini değiştirebilir. Yeri geliyor bir kıvılcım nispetinde önemsiz gibi görülen bir kurşun, bir olaşın akışını değiştiriyor, tarihi değiştiriyor. Bundan ders almamız lazım. Sosyal olayların da bir kıvılcımı olur ve sonucu Cenab-ı Hakk halk eder.”

HÜKÜMET SÖYLEMLERİNDE SAMİMİ DEĞİL

İdarecilerin söylemlerinde samimi olmadığını belirten Şen, konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız ‘Faizler yüksek, indirin” gibi söylemlerle halkı etkilemeye çalışırken, Hükümet yetkilileri, Başbakan çıkıp esnafa, sanayiciye destek veriyoruz diyerek faizli kredi dağıtıyor. Cumhurbaşkanı çıkıp, ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek bir eleştiride bulunuyor, sonrasında ‘Ben Şangay beşlisine döneceğim’ diyor. Dünya beşten büyüktür derken bunlardan ikisi zaten Rusya ve Çin, Şangay’da kim var, Rusya var Çin var. ‘Dünya beşten büyüktür’ derken alkışlıyoruz, ‘Şangay beşlisi’ derken yine alkışlıyoruz. Bu nasıl iş? Günün olaylarına kendimizi kaptırdığımız zaman yanılabiliyoruz. Hükümet yetkilileri ‘Faiz bir dünya gerçeğidir, faizsiz bir ekonomi düşünülemez’ dediği zaman bazılarına bu doğru gibi gelebiliyor. ‘Ben almadıktan sonra olsun gitsin’ denilebiliyor. Halbuki faizi senin almaman fayda etmez. Nasıl ki rahmet, yağmur yağdığında herkesin tarlasına yağarsa, faiz belası da alan, almayan herkesin başına bir musibet olarak çöküyor. Tüccar, çiftçi adamsınız bilirsiniz; Faizin sıkıntısı sizi buluyor. Alacağınızı alamıyorsunuz.”

‘10 YILDA DÜNYA DEVİ OLUNURDU’

Hükümetin üretim ekonomisine geçemediğini fakat ‘sanayileşeceğiz’ söyleminin de doğru olmadığını ifade eden Şen, sözlerine şöyle devam etti: “Siz 15 yıldır ne yaptınız? Japonya ve Almanya 2. Dünya Savaşı’na girdi. Japonya 2 tane atom bombası yedi. Yerle bir oldu, ordusu yok. 1948’den 1960’a kadar yaklaşık 10 yıllık sürre içerisinde Japonya ve Almanya dünya devi oldu. Hala da dünya devi. 10 yılda bunlar dünya devi oluyor da biz dünya savaşına girmediğimiz halde neden dünya devi olamıyoruz? Geçenlerde Göktürk-2 uydusu fırlatıldı. İhaleyi Fransız firması almış, uydu Fransa’dan fırlatılıyor, biz buradan geri sayım yapıyoruz. Sanayici olduğum için biliyorum; CNC tezgahları ayakkabı, imalat, tıp, her türlü sektörde kullanılıyor. Bunlar olmazsa eliniz kolunuz bağlanır. Konya’da yaklaşık 90 bin CNC tezgahı var. Bu 90 bin tezgahın 90 bini de dışarıdan geliyor. 100 bin dolara bir tezgah aldınız, işyerinize koydunuz, tezgah çalışmıyor. Bir de tezgahı çalıştırmak, programlamak için dışarıdan program, yazılım almanız lazım. Bu da yetmiyor, tezgahın kesici uçları lazım, bunları da dışarıdan almaya bağlısınız. Kesici uç üretimi yapan 7 ana firma var, 7’si de Yahudi. 15 yıldır bu işin başında duracaksınız, milleti kandırma görüntülerle oyalayacaksınız. Bu böyle yürümez.” 

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.