Diş kanser yapıyor!

Diş kanser yapıyor!

Uzmanlar diş hekimleri tarafından yapılan açıklamalara göre umursanmayan diş hastalıkları ciddi hastalıklara neden olabiliyor

Birçok insanın karşı karşıya kaldığı diş rahatsızlıkları büyük tehlikeler doğuruyor. Vatandaşların diş bakımını ihmal etmesinde ortaya çıkan rahatsızlıklar neredeyse tüm organları etkileyecek düzeyde. Uzmanlara göre diş tedavisinin zamanında yapılması, basit bir tedavinin büyük tedavilere meydan vermemesi gerekiyor. 25 yıllık uzman diş hekimi Kerim Ferahkaya, diş çürüklerini veya dişe eti hastalıklarının göz, kulak, beyin, kalp, omuz eklemleri diz eklemleri gibi bölgelere mikroorganizma yaydığını belirterek, mide kanserine kadar ilerleyecek hastalıklar oluşturabileceğini söyledi. Diş hastalıklarına vaktinde müdahale edilmesi gerektiğini ifade eden Ferahkaya, “Vatandaşın dişi çürük olduğu zaman ya da diş eksiği bulunduğu zaman yemek yerken lokmaları gevmeden yutuyor. Mideye yemekler büyük parçalar halinde gittiği zaman sindirim sistemi bozulur. Böyle olunca safra kesesi, 12 parmak bağırsağında tehlikeli hastalıklar meydana gelebilir. Midede ise ölümcül hastalıklar oluşabilir” dedi. Ferahkaya, çürük diş köklerindeki sinirlerin nörolojik olarak baş ağrısı ve migren gibi rahatsız edici ağrılar da meydana getirdiğine dikkat çekerek, bu ağrıların çene, yüz gibi yerlerde şiddetli hissedildiğini dile getirdi.

DİŞLER MUTLAKA TEDAVİ EDİLMELİ

Çürük dişler ve eksik dişler rahatsız etmediği zamanlarda vatandaşlar diş tedaviyi umursamıyor. Fakat ihmal yüzünden büyük ağrılara maruz kalınabiliniyor. Diş tedavisinin artık kısa zamanda az masraflı olarak yapılabildiğini aktaran Kerim Ferahkaya, “Teknolojinin verdiği imkanlarla artık diş yaptırmak daha kolay. Eksik dişleri olanlar dişlerini devlet kliniği ve özel yerlere cazip fiyatlarla ve kısa zamanda yaptırabilirler. Çürük ve oyuk olduğu zamanlarda ise vakit geçmeden tedavi yapılırsa büyük mağduriyetler yaşanmaz” diye konuştu. Dişlerin günde 2 kez düzenli bir şekilde fırçalanması gerektiğini kaydeden Ferahkaya, 6 ay gibi bir sürede de dişlerin hekim tarafından kontrol edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.