‘Din görevlileri toplumun önderidir’

‘Din görevlileri toplumun önderidir’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Konya programı kapsamında DİVA-SEN Konya Şubesi’ni ziyaret etti.

DİVA-SEN Konya Şube Başkanı Mehmet Fidan’la bir süre sohbet eden Halil Ünlütepe, iktidara aday olduklarını ve bu nedenle toplumun sadece belli bir kesimini değil, tamamını temsil etmek zorunda olduklarını belirtti.
DİVA-SEN Konya Şube Başkanı Mehmet Fidan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “DİVA-SEN olarak hiçbir partinin, siyasi görüşün temsilcisi değil, sadece din görevlilerinin haklarının savunucusuyuz. Bu bağlamda bütün siyasi partilere eşit mesafede olma zorunluluğumuzu biliyoruz. Tarafsız olmamız nedeniyle partilerimizin bize bakışları da farklı oluyor. Din görevlileri olarak toplumun imamı olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Din görevlileri ortada olmalıdır, biz de isabetli bir yerde olduğumuza inanıyoruz” diye konuştu.
Din görevlilerinin sorunlarını da anlatan Mehmet Fidan, Türkiye genelinde şu an 20 bin din görevlisinin sözleşmeli olarak görev yaptığını belirterek, “Sözleşmeli din görevlilerimiz, eş durumundan yararlanarak bir araya gelememektedir. Bunun yanında yaz Kur’an kurslarında ek ders ücreti alamamaktadırlar. Türkiye genelinde görev yapan 120 bin din görevlisi kardeşimizin ortak sorunu ise haftada 1 gün fazla çalışıyor olmalarına rağmen, bu ücretin kendilerine yansıtılmamasıdır” dedi. .
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe de Türkiye’yi yönetmeye talip olduklarını vurgulayarak, “Seçim sürecinde herkes bizi destekleyecek mi, hayır. Bu süreçte biz toplumun bütün kesimlerini ziyaret ederek kendimizi anlatmak gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.
Din görevlilerinin önemli bir misyonu yerine getirdiklerini söyleyen Halil Ünlütepe, “Din görevlilerimiz, hepimizin lideri, önderidir. Camide namaza durulduğunda hangi siyasi fikre sahip olursa olsun bütün insanların önünde din görevlileri vardır. Fakat bu önemli misyonlarına rağmen din görevlilerimizin de ciddi sorunları var. Onların bu sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyerek, sorunların çözümü noktasında biz de elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.