Diltaş, tiyatro festivaline katılıyor

Diltaş, tiyatro festivaline katılıyor

Diltaş Anadolu Lisesi Tiyatro Grubu, Antalya'da yapılacak olan 19. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne katılmaya hak kazandı.

Diltaş Anadolu Lisesi Tiyatro Grubu, Antalya'da yapılacak olan 19. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne katılmaya hak kazandı. Her yıl sahneledikleri tiyatro oyunları ile adlarından söz ettiren Özel Diltaş Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü bu yıl “Padişah-ı Hali Osman” adlı tarihi komedi olan oyunla izleyiciyle buluştu. Gösteriye Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü, Diltaş Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman, okul müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sanata ve sanatçıya saygılarının sonsuz olduğunu ifade eden Özel Diltaş Anadolu Lisesi Müdürü Zehra İnal, oyun sonrasında basına şu açıklamada bulundu, “ Okulumuzun tiyatro kulübü her yıl pek çok değerli yazarın oyununu izleyiciyle buluşturdu. Bu yıl da yazdığı kitaplarla, psikoloji  alanındaki birbirinden güzel çalışmalarıyla adından çokça söz ettiren Sayın Üstün Dökmen’in bir eseri sahnelendi. Bir tarihi komedi olan Padişah-ı Hali Osman adlı oyun,  aynı zamanda Antalya’da  düzenlenecek olan 19. Liselerarası Tiyatro Şenliğine katılmaya hak kazandı. Çocuklarımızın festivale katılmalarını ve emeklerinin boşa gitmemesini sağlayanlara teşekkür ediyoruz.  Bu gece sahnelenen oyun izleyiciden tam not aldı. Öğrenci olmalarına rağmen sahnede sergiledikleri performans ayakta alkışlandı.

Okulumuzda bugüne kadar var olan karşılıklı saygı,  sevgi ve dostluk ortamının korunmasında herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyorum. Bu tür aktivitelerin bireysel çabaya değil, yardımlaşarak ortaya konan emeğin ürünüdür. Bu nedenle, Tiyatro Kulübü öğrencilerimizi bu oyun için hazırlayan Edebiyat Öğretmenlerimiz Fatma Nur Ketenci Gökbulut’a, Adem Koluçolak’a, Devlet Tiyatro sanatçılarından Bengisu Gürbüzer Doğan’a, Doğan Doğru’ya  ve teknik ekibe özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Gösterinin sonunda Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel ve Diltaş Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman da öğrencilere  katılım belgelerini takdim ederken oyunda ki üstün performanslarından dolayı kutladı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.