Diltaş, sınav stratejilerini uygulamaya koydu

Diltaş, sınav stratejilerini uygulamaya koydu

Özel Diltaş Anadolu Lisesinin Rehberlik Danışmanları Aylin Ilgaz ve Aylin Tanrıverdi tarafından, 12.sınıf öğrencilerine Sınav Stratejileri seminerleri 9-13 Ocak tarihleri arasında verilmeye başland

Özel Diltaş Anadolu Lisesinin Rehberlik Danışmanları Aylin Ilgaz ve Aylin Tanrıverdi tarafından, 12.sınıf öğrencilerine “Sınav  Stratejileri” seminerleri 9-13 Ocak tarihleri arasında verilmeye başlandı.

Danışmanların sunduğu seminerlerin ilki, lise binasının amfisinde yapıldı.

Karşılıklı söyleşi halinde gerçekleştirilen seminerin ilk gününde danışmanlar, sınava hazırlanma, sınav öncesi ve sınav anında yapılması gerekenlerle ilgili öğrencilere pratik bilgiler ve sınava hazırlanmanın püf noktaları üzerinde durdular. Rehberlik Danışmanı Aylin Tanrıverdi, YGS ve LYS gibi test sınavlarında başarılı olmak için sınav anı stratejilerini ve sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktaları 12. sınıf öğrencilerine açıkladı. “Sınavlarda, bilgi birikiminin dışında sınavın önemli bir boyutu olan sınav teknik ve taktiklerini doğru kullanabilmeleri beklenmektedir.” ifadesini kullanan Tanrıverdi, “Test çözme becerisini geliştirmek, öğrencinin sınav başarısını arttıracak en önemli etkenlerden biridir. Bu becerileri kazanan öğrenci sorulara nasıl yaklaşacağını, süreyi verimli kullanmayı, nelere dikkat edeceğini öğrenir. Yani test tekniğinde başarılı olmak bir yetenek değildir ve geliştirilebilir, öğrenilebilir bir beceridir.”dedi. Sınavlar öncesinde öğrencilere belli alışkanlıkların kazandırılması gerektiğinin de altını çizen danışmanlar, “Sınavdan önce çözülen her soru gerçek sınav öncesi öğrenciye tecrübe kazandıracaktır. Düzenli test çözen ÖSS ve SBS adayları, bu bilgi birikimiyle sorulara nasıl yaklaşacağını ve soruları nasıl çözeceğini, hangi yolları kullanacağını, ne kadar süre ayıracağını ve nelere dikkat edeceğini öğrenir. Yani test tekniğinde başarılı olmak, bir yetenek değil, geliştirilebilir bir beceridir. Sene başında hazırlanan sınav takvimiyle Diltaşlı öğrenciler, sınav alışkanlığını kazanmaları için pek çok deneme sınavına girerler ve bu sınavların sonuçlarının analizi ile durumlarının hangi çizgide olduğunu görme olanağına yakalarlar ”dedi. Özel Diltaş Eğitim Kurumlarının Rehberlik Danışmanları,“Sınav Stratejileri” seminerinin öğrenciye verilmesinin ardından velilere yönelik çalışmalarında başlayacağının bilgisini de verdiler.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.