Diltaş başarı geleneğini sürdürdü

Diltaş başarı geleneğini sürdürdü

2017-2018 eğitim öğretim yılında gerek ilköğretimde gerekse ortaöğretimde merkezi sınav sistemleri köklü değişikliklere uğradı. Fakat “Diltaş farkıyla” eğitim alanlar Diltaş’ın başarı geleneğini yine sürdürdü

LGS 2018 ve YKS 2018’de bireysel ve kitlesel olarak elde ettiğimiz başarılarımızı bugün büyük bir gururla kamuoyuyla paylaştık. Toplantıda istatistikleri paylaşan Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa Ketenci şu bilgileri verdi: “Diltaş İlköğretim Kurumlarında eğitim öğretim gören 238 8. sınıf öğrencimizin tamamı LGS’ye katılmıştır. LGS 2018’de net yüzdelerini baz aldığımızda; 6 öğrencimiz yüzde 95 ve üzeri, 24 öğrencimiz yüzde 90 ve üzeri, 56 öğrencimiz yüzde 85 ve üzeri başarı elde etti. Yüzdelik dilimlere göre Türkiye’de 0,01-0,62’lik dilimde 26, 0,01-1,92’lik dilimde ise 61 Diltaşlı yer almıştır. Bu tablodan daha da önemlisi şehir dışındaki Galatasaray Lisesi başta olmak üzere İstanbul Lisesi, Ankara Fen Lisesi gibi okulların hemen ardından Konya’mızda kaliteli eğitim almak isteyen öğrencilerimizin ilk adresi Diltaş Anadolu Liseleri olmuştur. Türkiye’de yüzde 1’lik dilimde yer alan 36 öğrencimizin 25’i yine Diltaş’ı tercih etti. YKS’ye bu yıl Diltaş Anadolu Lisesi’nde eğitim öğretim gören 189 12. Sınıf öğrencimiz katılmıştır. Sınav sonuçlarına göre; 2 öğrencimiz Türkiye’de ilk 100’de,4 öğrencimiz Türkiye’de ilk 500’de yer almıştır. 12. Sınıf öğrencilerimizden Berkay Demirci yerleştirmeye esas sayısal puan türünde 553,14 puanla Türkiye 11.si olmuştur. Berkay’ın elde ettiği dereceyle beraber son 8 yılda Diltaş’tan Türkiye 9.'luğu, Türkiye 5.'liği, Türkiye 11.'liği ve Türkiye 2.'liğinden sonra beşinci derece de gelmiş oldu. 12. Sınıflarımızda 138 öğrencimiz sayısal bölüm derslerini okudu.

Bu öğrencilerimizden 52’si sayısal puanlarına göre tıp fakültelerini ve eş değer puanlı fakülteleri kazanacak puanlar elde etmiştir. Bir başka deyişle her 3 sayısal öğrencimizden biri, hatta daha da yüksek bir orandaki öğrencimiz tıp fakültesi adayıdır. Eşit ağırlıkta ise 51 öğrencimizden 28’i hukuk fakültelerini ve eş değer puanlı fakülteleri kazanacak puanlar elde etmiştir. Yani 2 öğrencimizden biri hukuk fakültesi adayıdır. Bu yılki başarılarımızı ve derecelerimizi sene başında elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Sevgili 8. Sınıf Öğrencimiz Furkan Taha Elmas ve yine bu yıl yakalandığı amansız hastalık sonucu aramızdan ayrılan 17. Dönem mezunumuz, Sevgili Doktorumuz Ceren Uluer’e armağan ediyoruz. Bu üstün başarılarımızda emeği olan başta okul müdürlerimizi, okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, sevgili öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyoruz!” dedi.


Ardından Türkiye 11.si olan Berkay Demirci’ye plaketini Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ali Ataman takdim etti. Sonrasında LGS 2018 ve YKS 2018’de derece elde eden öğrencilerimize okul müdürlerimiz tarafından çiçek verildi. Gurur ve mutluluğun fotoğrafının çekilmesinin ardından kokteyl ile program son buldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.