Diltaş, Antalyadan 11 ödülle döndü

Diltaş, Antalyadan 11 ödülle döndü

Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 19. Liselerarası Tiyatro Şenliği, 8 Haziran'da yapılan ödül töreniyle sona erdi

Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 19. Liselerarası Tiyatro Şenliği, 8 Haziran'da yapılan ödül töreniyle sona erdi. 108 okulun başvurduğu şenliğe 29 okul ön değerlendirmeyi geçerek kabul edildi.

Okullar oyunlarını 03 Mayıs – 07 Haziran tarihleri arasında sahneledi. Tiyatro sanatçılarından oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu ödüle layık görülen performanslar arasında Özel Diltaş Anadolu Lisesi zirvede yer aldı.  Üstün Dökmen’in yazdığı Padişah-ı Hali Osman adlı dönem oyununu sahneleyen Diltaş Anadolu Lisesi toplam 11 ödülle, şenliğe damgasını vurdu.

Diltaş Anadolu Lisesi dört Oyunculuk Ödülü, dört Özel Oyunculuk ödülü ve Övgüye Değer Kadın oyunculuk ödüllerini aldı. Ayrıca İlyas Erdurucan’ın tasarımıyla en iyi ışık, Ceren Karahan’ın tasarımıyla da en iyi kostüm ödüllerinin sahibi oldu.  Şenlikte Diltaş Tiyatro Kulübü’nün öğretmenleri Adem Koluçolak ve Fatmanur Ketenci Gökbulut’a da emeklerinden dolayı plaket verildi.  Medyanın ve sanat camiasının yoğun ilgi gösterdiği gecede Diltaş, Padişah-ı Hali Osman’dan bir bölümü sahneleyerek seyircilerden büyük alkış aldı. 19. Antalya Liselerarası Tiyatro Şenliği’nden 11 ödül alarak Konya’ya dönen tiyatro ekibi Özel Diltaş Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman, Diltaş Anadolu Lisesi Müdürü Zehra İnal, idareciler ve öğretmenler tarafından başarılarından dolayı kutlandı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman, “Konya’mızı ve okulumuzu il sınırları dışında da en güzel şekilde temsil etmiş olmanızdan dolayı gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizi kültür ve sanat etkinlikleri içerisinde başarılı bir şekilde görmek çok güzel. Başta öğrencilerimizi özveriyle hazırlayan öğretmenlerimizi, üstün performanslarından dolayı öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi tekrar kutluyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.