Dicle Üniversitesi Ve Dtso İşbirliğiyle Ab Konulu Toplantı Yapıldı

Dicle Üniversitesi Ve Dtso İşbirliğiyle Ab Konulu Toplantı Yapıldı
Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi işbirliğiyle ’AB Hibe Programlarıyla Proje Hibeleri, A...

Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi işbirliğiyle ’AB Hibe Programlarıyla Proje Hibeleri, Avrupa’da Kariyer Fırsatları ve AB Mali Destekleri’ konulu toplantı düzenlendi.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ’AB Hibe Programlarıyla Proje Hibeleri, Avrupa’da Kariyer Fırsatları ve AB Mali Destekleri’ konulu toplantıya konuşmacı olarak Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi proje danışmanlarından Uzman Fatma Aydın, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Uzman Abdullatif Tuncay ve Diyarbakır AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Nezir Güneş katıldı. Bireylere eğitim hayatından çalışma hayatına geçiş yapacağı döneme kadar geçen her aşamada kariyer uzmanlarının destek vermesinin, bu alanda toplumsal bilinç ve farkındalığının hakim kılınmasının ve kariyer planlamalarının işin uzmanları tarafından yapılmasının kritik önemine dikkat çeken Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan, “Bu meyanda; Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kariyer planlamasını doğru işe doğru kişiyi yerleştirme düsturu temelinde oluşturmaktayız. Kariyer merkezimiz de öğrencilerimize yönelik insan kaynakları veri tabanı ile işletmelerin personel talepleri ile ilgili veri tabanları çakıştırılarak iş gücü arz ve talebini bir araya getirilmesi temel amaçlarımızdandır” dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan, Dicle Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi proje danışmanlarından Uzman Fatma Aydın, ’Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Gençlik Programları ve Avrupa Fırsatları’ hakkında katılımcılara bilgi verdi. Konuşmasında ERASMUS+ Programı kapsamında hazırlanabilecek projelerin içeriklerine, Avrupa Gönüllülük Hizmetine ve Erasmus+ programının gençlere sunduğu eğitim imkanlarına yer veren Aydın, geçmiş dönemlerde Türkiye Ulusal Ajansının yurt dışında düzenlediği eğitimlere katılan, Erasmus+ programı kapsamında uluslararası projeler yürüten ve Avrupa Gönüllülük Hizmetinden faydalanan gençlerin deneyimlerini paylaştı. Aydın, ayrıca öğrencilerin yerellerinde Erasmus+ hakkında irtibata geçebilecekleri kurum, kuruluş ve kişilerin iletişim bilgilerine de konuşmasında yer verdi.

AB’nin üye ülkelere ve üye aday ülkelerine sağlamış olduğu Mali Desteklerin Amacı ve Hedefi hakkında açıklamalarda bulunan Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzman Abdullatif Tuncay, üyelik süreçlerindeki Kopenhag kriterlerinin gerçekleştirilmesinin Türkiye açısından yaratacağı zorluklara dikkat çekti. Son olarak AB’nin Türkiye’yi birliğe almak istemesinin nedenleri ve Türkiye’nin AB’ye katılma isteğinin bunca geçen uzun zamana rağmen halen ilk günkü gibi istiyor olmasının nedenleri üzerinde kısa açıklamalarda bulunan Uzman Abdullatif Tuncay, mali desteklerin sağlamış olduğu hibe programlarının sonucunda Türkiye’ye katacakları ve Türkiye’nin AB’ye katacağı değerlerden söz etti. Bu programlarla Türkiye toplumunda amaçlanan ve yapılması gereken reformlar üzerinde duran Tuncay, öğrencilerin sorularını da cevapladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.