Devlete güven artar

Devlete güven artar

Konya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, “Hukuk sistemi bir ülkenin temel yapıtaşıdır. Bu sistem ne kadar sağlıklı çalışırsa devlete ve adalet sistemine olan güven o kadar artar" dedi

Konya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Lütfi Şimşek, “MÜSİAD camiası olarak bizler kurulduğumuz günden bugüne kadar bütün çalışmalarımızı hukukun üstünlüğüne ve adalete olan inancımızla hareket ederek gerçekleştirdik. Hukuk sistemimiz yıllarca çok ağır bir şekilde gelişme gösterdi. Son yıllarda adli yargı sistemimizdeki yeni uygulamalarla birlikte hâkim ve savcılarımızın dosya yükünün azaltılması dava sürelerinin ve yargılamaların kısaltılması yönünde çalışmaların yürütülmesi sevindirici bir durum; fakat bu konuda ülke olarak almamız gereken mesafe var. Ayrıca devletimizi ve hükümetimizi zayıflatmak ve kendi yönetimlerini oluşturmak maksadıyla hukuk, eğitim, siyaset ve askeri mekanizmalarımız başta olmak üzere birçok alanda illegal yapılanmalar içine giren ve mesleğini kötüye kullanan kişilerin adalet sistemimizden ayıklanmasını da ülkemizin geleceği açısından oldukça yerinde bir karar olarak görüyoruz. Yegâne vazifesi adaleti sağlamak olan hâkimlerimizin, savcılarımızın bu tür yapılanmaların içine girerek devletimiz aleyhine çalışmalar yürütmesi asla kabul edilemez. Aklı ve vicdanı başkalarının ipoteği altında bulunanların adil karar veremeyecekleri gibi sistemi de kendi çıkarları doğrultusunda kullanacaklardır. Bu yüzden MÜSİAD camiası olarak, yargı mensuplarının kararlarını herhangi bir kişi ve grubun etkisinde kalmadan kanunlarımız çerçevesinde vermeleri gerektiğine inanıyoruz; çünkü yargı bağımsızlığı adalet sisteminin temelini oluşturmaktadır. Genel seçimlerin ardından yaşanan olaylar hepimizin malumu. Siyasi belirsizliği fırsat olarak kullanmak isteyenler ülkemizi karıştırmak için terörü yeniden hortlatmaya çalışıyorlar. Bu noktada devletimizin terörle mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürmesini takdirle karşılıyor, millet olarak yaşanan bu sürecin üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

DOSYA YÜKÜ AZALTILIYOR

Ardından söz alan Konya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer ise “Hukuk sistemi bir ülkenin temel yapıtaşıdır. Bu sistem ne kadar sağlıklı çalışırsa devlete ve adalet sistemine olan güven o kadar artar. Bu noktada hukuk eğitimi veren kurumlarımızın eğitim kalitelerinin artırılması da son derece önemli bir konudur. Adalet Bakanlığımız yargı sistemimizin dosya yükünün azaltılmasına yönelik çalışmaları dava sürelerinin kısalmasına olumlu yönde katkı sağlamıştır. Geçmişte uzun yıllar süren bir dava günümüzde kısa bir süre içerisinde sonuçlandırılabilmektedir. Bizler de Adli Yargı Adalet Komisyonu olarak sistem içerisinde gördüğümüz eksikleri bakanlığımız nezdinde yetkili mercilere ileterek sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca sizin de değindiğiniz gibi bizler de hakim ve savcılarımızın tahakküm altına alınarak hukuk sistemimizin içerisinde farklı yapılanmalar oluşturulmak istenmesini asla kabul etmiyoruz. Adalet sistemimizde karar verici pozisyonda olanların kararlarını kanunlarımızın emrettiği ölçüde vermeleri devletimizin geleceği açısından son derece önem arz etmektedir. Toplum olarak son dönemlerde hiç istemediğimiz olaylarla karşı karşıyayız. Geçmişte ülkemizi yıpratmak için farklı yollardan saldıran kirli odaklar bugün de terörü kullanarak bu emellerine ulaşmaya çalışıyorlar. Millet olarak bu süreçleri birlik ve beraberliğimiz sayesinde atlatacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.