Dev otomobil fabrikası 1000 personel alımı yapacak! Yüksek maaş verecek

Dev otomobil fabrikası 1000 personel alımı yapacak! Yüksek maaş verecek

Türkiye'deki en büyük otomobil fabrikalarından birisi 1000 personeli istihdam etmek için kolları sıvadı. Piyasaya göre yüksek maaş veren bu fabrikanın kararı olumlu karşılandı.

Türkiye ekonomisine en çok katkıda bulunan iller belli oldu. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Ankara, Konya ve İzmir'de sanayi tesislerinin üretimi zirveyi gördü. Dış ticaret açığını önemli ölçüde engelleyen tesisler ise otomobil üretiyor. Ülkedeki otomobil fabrikaları Kocaeli, Bursa ve Sakarya'da yer alıyor. Bunlardan en çok üretim yapanlar arasında yer alan Toyota Sakarya fabrikası vatandaşı sevindirecek haberi duyurdu.

toyota-2.jpg

DOLGUN ÜCRET VERİLECEK

Üretim kapasitesi arttığı için Toyota 1000 yeni personel istihdam edecek. Çoğunluğu ilkokulu, ortaokul ve lise dengi okul mezunu tercih edilecek işçi alımı ilanlarında belirlenen kriterlerde cinsiyet ayrımı olmadığı dolgun ücret, yol, yemek, vardiyalı çalışma primi ve özel primlerin verileceği açıklandı.

toyota-1.jpg

İŞKUR ARACILIĞIYLA BAŞVURULACAK

Diğer taraftan alımların İş-Kur Sakarya İl Müdürlüğü aracılığı ile de olduğu öğrenildi. İş-Kur’dan edinilen bilgilere göre; İlk etapta 400 geçici işçinin yılsonuna kadar ise bin işçinin istihdama kazandırılacağı, ayrıca iş arayan vatandaşların kurum binasında yapılan toplu iş görüşmelerine katılabileceği, fabrikaya alınacak personelin 6 ay geçici olduğu ve daha sonra gösterilen performansa göre kadro verileceği belirtildi. Maaşların piyasa koşullarına göre yüksek olduğu Toyota fabrikasına yoğun başvuru yapılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum