Dev AVM'leri inşa eden Türk firması iflas etti!

Dev AVM'leri inşa eden Türk firması iflas etti!

Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından birinin iflası gündem oldu.

Küresel ekonomik kriz piyasayı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dünya genelinde yaşanan onca iflasa rağmen piyasada ticaret devam ediyor. Krizden en çok etkilenen ülkeler arasında Türkiye var. Ülke genelinde son aylarda kepenk kapatan firmaların sayısı zirveyi gördü.

avm-turk.jpeg

Her sektörden iflasların görüldüğü Türkiye piyasasında 'en son iflas eder' denilen firmalar bile zor durumda. En dikkat çekici olan ise inşaat firmaları.

Türkiye genelinde şuan ciddi ekonomik sıkıntı yaşayan inşaat firmaları var. Azalan talep ve nakit döngüsü nedeniyle bu firmalar sıkıntı yaşıyor. Banka kredisiyle iş yapan firmalardan bir tanesi daha iflasın eşiğine geldi.

anatolium-marmara-2.jpg

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Çağla Grup Gayrimenkul Yatırım İnşaat AŞ'nin beklenmedik bir şekilde İş Bankası tarafından iflas davası açılmasıyla geldi. İş Bankası, alacaklı olduğu Çağla Grup Gayrimenkul Yatırım İnşaat AŞ'ye karşı iflas istemiyle dava açtı. İlk duruşma 8 Kasım'da İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi'nde görülecek.

insaat-firmasi.jpg

Çağla Grup, birçok büyük gayrimenkul projesinde imzası bulunan bir şirket olarak öne çıkıyor. Family Mall AVM, Starcity Outlet, SAF Akasya AVM, Eroğlu Holding'e ait Skyland İstanbul Projesi ve Marmara Anatolium Projesi gibi pek çok önemli projede yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum