Destici: Yazıcıoğlu Görüntüsünü İzleyen Ve İzlettirenler Savcılığa İfade Verdi

Destici: Yazıcıoğlu Görüntüsünü İzleyen Ve İzlettirenler Savcılığa İfade Verdi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'na ilişkin yeni videolar olduğuna dair çıkan iddialar konusunda açıklama yaptı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'na ilişkin yeni videolar olduğuna dair çıkan iddialar konusunda açıklama yaptı. Destici, yeni görüntü konusunda açıklamaları ile gündeme gelen BBP kurucularından, Erzurum Eski İl Başkanı ve MKYK eski üyesi Emrullah Önalan ile görüntüyü izlettirdiği söylenen kişinin, savcılığa ifade verdiklerini söyledi.

BBP kurucularından, Erzurum Eski İl Başkanı ve MKYK eski üyesi Emrullah Önalan, Yazıcıoğlu davasının seyrini değiştirecek bir açıklama yapmıştı. Önalan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinin hemen sonrasında çekildiği iddia edilen görüntüleri izlediğini iddia etmişti. BBP Genel Başkanı Destici, bugün makamında Kosova Türk Adalet Partisi ve Mamuşa Belediye Başkanı Arifi Bütüç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Destici, kabulünün ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Mustafa Destici, hem Önalan'ın hem de görüntüleri kendisine izlettiren kişinin, davayı takip eden Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdiğini söyledi. Destici, görüntüyü izlettiren kişinin videoyu da savcılığa verip vermediği yöndeki soruya ise "Hayır" diye cevap verdi. Destici, kendisinde Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili bilgisi olan herkese yardım ettiklerini ve savcılığa bilgi vermelerini sağladıklarını belirterek, bundan sonra da elinde bilgi veya belge bulunan herkese yardım etmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Görüşmede Bütüç, Destici'ye Kosova'da çıkan madenlerden yapılmış bir Kosova haritasının olduğu tablo hediye etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.