Destici: Yargı, Emniyet Ve Tsk’da Başörtüsü Yasağı Paketin Özü İle Çelişiyor

Destici: Yargı, Emniyet Ve Tsk’da Başörtüsü Yasağı Paketin Özü İle Çelişiyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici kamuda başörtüsü serbestliğinin yargı, emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde devam ettiriliyor olmasının demokratikleşme paketinin özü ile çeliştiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici kamuda başörtüsü serbestliğinin yargı, emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde devam ettiriliyor olmasının demokratikleşme paketinin özü ile çeliştiğini söyledi. Heybeli Ada Ruhban Okulu’nun demokratikleşme paketinde olmamasına sevindiklerini dile getiren Destici demokratikleşme paketinde yer alan bazı maddelerin çözüm süreci ile ilgili olduğunu ifade etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Bağımsız Kamu Sendikaları (BASK) Başkanı Resul Akay ve yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabul etti. Kabulün ardından Destici, demokratikleşme paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Heybeliada Ruhban Okulu’nun bu pakette olmamasını ısrarla istediklerini söyleyen Destici, "Paket açıklanamadan önce Batı Trakya’daydım. Oradakilerle yaptığımız görüşmelerde Heybeli Ada Ruhban Okulu da açılırsa bizim elimizde hiçbir koz kalmıyor. Bu arada bir yalnızlığa terk ediliyoruz’ dediler. Bunu yetkililere aktardık ve bunun pakette olmaması bizi ziyadesi sevindirdi. Paketlere devam edilecek deniyor. İnşallah Yunanistan bir adım atmadan Ruhban Okulu’nun açılmasına izin verilmez." dedi.

"HİÇ KİMSE TÜRKLÜK ÜZERİNDEN KAVMİYETÇİLİK YAPAMAZ"

Andımızın kaldırılması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Destici, "Türküm doğruyum çalışkanım demenin kimseyi rahatsız etmemesi lazım. Tam tersi Türklük bir ırkın bir adı değil. Bu ülkede hiç kimse Türklük üzerinden kavmiyetçilik yapmaz. Bu yaparsa da bunun karşısında oluruz. Biz bu uygulamanın da gereksiz bir uygulama olduğunu görüyoruz. Bunun da PKK ile yürütülen müzakere sürecinde olmuş olmasını da kabul etmiyoruz. Normal bir süreçte ‘1933’te yazılmış günün şartlarına göre değiştirilmesi ya da uygulanış şekli, çocukların kapıya dikerek değil de bütün ders kitaplarının arka sayfasına yazarak, bu şekilde öğretilmesi ve uygulanmasında bir takım değişiklikler yapılabilirdi. PKK talebi olarak tamamen kaldırılması ve bunu savunurken de adeta aşağılayıcı kelimeler kullanılması tarafımızdan kabul edilmemiştir." ifadelerini kullandı.

"HAZİNE YARDIMI DAĞITIRSAK NDP ALIR, SEÇİM BARAJINI KALDIRISAK BDP MECLİSE GİRER"

Doğru olan doğru demiş yanış olana yanlış demiş bir parti olduklarını dile getiren Destici, "Paketin hepsini toptan değerlendirdiğimizde PKK ile yürütülen müzakere süreci pakette yer alan 8-10 maddenin müzakere sürecinin sonucu olduğu görülmektedir. Gezi Odaları’ndan sonra batı ile bozulan ilişkileri düzeltmek adına bir takım maddelerin burada yer aldığı bir takım maddelerin burada yer aldığını görmekteyiz. Seçim yasası ve siyasi parti yasalarındaki değişiklikler hükümetin tamamen kendi konumunu muhafaza etmenin yolları aranmaktadır. Bu güne kadar hazine yardımı konusunda mevcut hükümet tarafından hep şu söylenmişti, ‘biz hazine yardımı partilerin aldığı oya göre dağıtırsak BDP’de alır. Barajı kaldırırsak BDP’liler meclise girer’ bize bu bahaneyi sunanlar şimdi ne acıdır ki bunu BDP için yapıyorlar." şeklinde konuştu.

Memurları ilgilendiren konulardan en önemlisi partilere üyelik meselesi olduğunu hatırlatan Destici, "Başbakan paketi açıklarken ‘artık siyasi partilere üye olmanın önündeki engelleri kaldırıyoruz. Oy hakkına sahip olan herkes partilere üye olabilecek. Bu nedenle siyasi partiler yasasındaki 11. yasasının b bendindeki 6 maddeyi kaldırıyoruz.’ dedi. Baktığımız zaman oradaki 6 madde memurlara siyaset hakkı tanımıyor kesinlikle. Bakıyoruz kimlere siyaset yolu açılmış. Rüşvetten ceza alanlara, devlet malını zimmetine geçirenlere, ihale yolsuzluğu yapanların, devlete karşı milleti kışkırtan ya da milleti birbirine düşürenlerin ve tabi en önemlisi PKK ve KCK’dan ceza almış olanların siyaset yolu açılıyor. Biz bunu kamuoyuna deklare ettik ama ne meclisteki siyasi partiler bunun üzerinde durdu ne de kamuoyu bunun üzerinde durdu." şeklinde devam etti.

"PAKETİN ÖZÜ İLE ÇELİŞİYOR"

Kamuda başörtüsü serbestliğini bir kere daha takdir ettiklerini açıklayan Destici açıklamalarına Şöyle devam etti: "Bir zulüm devri kapanmış olacaktır. İnşallah uygulamada bir sıkıntı yaşamaz. Yargı, emniyet ve TSK mensuplarının bu işin dışında tutulmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Türkiye’de bir darbe tehlikesi mi vardır? Türkiye bir vesayet rejimimde midir? Özellikle yargı, emniyet ve TSK mensuplarının bu yasağının devam ettiriliyor olması özü ile çelişiyor diye düşünüyorum. Yoksa hükümet kendisine ilerde kullanacağı alan mı ayırmıştır?"
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.