Destici: Bbp İçin De Mgk Kararı Çıkarıldı

Destici: Bbp İçin De Mgk Kararı Çıkarıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Fethullah Gülen cemaati için olduğu gibi kendi partileri için de Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) karar çıkartıldığını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Fethullah Gülen cemaati için olduğu gibi kendi partileri için de Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) karar çıkartıldığını söyledi.

Mustafa Destici, Selçuklu Vakfı (SOGEV) tarafından Eskişehir’de yapılacak ‘Akraba Türk Toplulukları Gençlik Kurultayı’na’ katılacak ülkelerin gençlerini genel merkez binasında kabul etti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, Nurculuk faaliyetleri ve Fethullah Gülen grubuna ait kurumların faaliyetlerinin engellenmesine yönelik MGK toplantısında alınan kararlara, “Bu olay hiçbir demokratik ülkede olamaz. Bunun altında imzası olanların kamuoyu önünde Türk milletinden, muhterem Fethullah Gülen Hoca olmak üzere hizmet mensuplarından özür dilemesi gerekir. Bu kararla ilgili bir uygulama yapılmamıştır. Bugün ya da yarın yapılmayacağı anlamı taşımıyor.” sözleriyle tepki gösterdi.

Benzer türden bir kararın Büyük Birlik Partisi ve camiaları için de alındığı yönünde geçmişte basına yansıyan haberler olduğunu hatırlatan Destici, "Bu konuda da ilgililerden net bir açıklama bekliyoruz. Şayet var ise o kararın altında kimlerin imzası var? Bilmek istiyoruz.” dedi.

KAMER GENÇ’İN DAVRANIŞI

CHP Milletvekili Kamer Genç’in Japonya Milli Gün Resepsiyonu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yapmış olduğu sözlü saldırıyı da kınayan Destici, “Bu yapılan davranışı çirkin bir saldırı olarak değerlendiriyorum. Özellikle bir hanımefendiye başka bir ülkenin resepsiyonunda yapılmış olması daha da kabul edilemez. Bütün siyasi partiler, kamuoyu bu olaya sert bir şekilde tepki göstermeli.” ifadesini kullandı.

“DÜNYANIN NERESİNDE TÜRK VARSA YANINDAYIZ”

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘Adriyatikten Çin Seddi'ne kadar Türk dünyası hayal ediyorum.’ sözlerini de hatırlatan Destici, sözlerini şöyle tamamladı:
“Rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte partiyi kuran bizler BBP’yi sadece seçimlere katılmak için kurmadık. Sadece Türkiye sınırları içerisinde, 780 bin kilometre kare içinde yaşayan, sadece Türkiye Türklerinin haklarını savunmak ve onların sorunlarını dile getirmek için de kurmadık. Bu parti bütün Türk dünyasındaki kardeşlerimizin de sesi soluğu olmak, hem Türkiye iç kamuoyunda onların sözcülüğünü yapmak hem de bütün dünya kamuoyuna onların problemlerini ya da avantajlarını duyurmak için kurduk. Onun için başta Balkanlar olmak üzere Orta Asya, Doğu Türkistan, Irak, Suriye ve dünyanın neresinde Türk yaşıyorsa bütün bunların yanında olmaya çalışıyoruz. Bu ülkeleri de mümkün olduğunca ziyaret etmeye çalışıyoruz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.