Dershaneleri Kck’ya Benzeten Ak Partili Vekil: Özür Dilemeyeceğim

Dershaneleri Kck’ya Benzeten Ak Partili Vekil: Özür Dilemeyeceğim

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, dershaneler konusunda görüşlerini savunduğunu söyledi.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, dershaneler konusunda görüşlerini savunduğunu söyledi. 'KCK benzetmesi ile ilgili dershanecilerden özür dileyecek misiniz?' sorusunu Atalay, “Hayır, düşünmüyorum. Yanlış algıyı ben inşa etmiş olsaydım özür dilerim.” şeklinde cevaplandırdı.

Bir gazeteye röportaj veren AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, dershanelerle ilgili KCK benzetmesi yapmıştı. Sözlerine gösterilen tepki sebebiyle TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Atalay, “ ‘Bir anormal yapı var’ dedim. Bu anormal yapı düzeltilmezse dershaneler gittikçe okullarımıza alternatif, okullarımıza paralel bir yapıya dönüşüyorlar. Bir devlet kendi resmi kurumlarının paralellerinin ya da alternatiflerinin ortaya çıkmasına müsaade etmez. Hükümetin de yaptığı iş esas itibarıyla budur. Bunu çok abartmaya, yanlış yere çekmeye, birtakım farklı kesimler arasında geriye dönük hesaplaşma olarak tanımlamak doğru değildir. Hiçbir devlet kendi kurumlarının paralel yapılarına müsaade etmez. Ben yine savunuyorum görüşlerimi.” ifadelerini kullandı.

Hükümetin kendi görevini yaptığını belirten AK Partili vekil, “Bu anormalliği düzeltmek hükümetin görevi. Takdir edersiniz ki hükümet kendi görevini yapıyordur. Bu kabilden bir örnek verilmişse, belki haddini aşmış bir örnek olabilir, ama bir örnekleme kabilinden bir sözdür. Bundan ötesi değildir.” diye konuştu.

‘Eğitim kurumlarını terör örgütüne benzetmek doğru bir yaklaşım mıdır?’ sorusuna Atalay, “Asla değildir. Habercilerimizin cımbızlama yöntemi ile yaptıkları bir haberdir.” cevabını verdi. Maksadının ne olduğunu anlatan Atalay, “O teşbihin bağlamına bakarsanız eğitim kurumu içinde bir alternatif yapılanma demişim. Adliye, yasama içinde bir alternatif bir yapılanma düşünün. Eğitim kurumu içinde bir alternatif yapılanmaya devlet izin vermez demişim. Maksadım budur.” ifadelerini kullandı.

'KCK benzetmesinden dolayı dershanecilerden özür dileyecek misiniz?' sorusuna ise Atalay şu karşılığı verdi: “Hayır düşünmüyorum. Ben meramımı açık şekilde ifade etmişimdir. Ama siz yarım saatlik bir röportajda bir cümle alırsanız, bağlamdan koparırsanız, o zaman mevcut bağlam içinde bir yanlış algıyı siz inşa edersiniz. Yanlış algıyı ben inşa etmiş olsaydım özür dilerim. Özür dilemek de bir erdemdir. O yanlış algıyı ben inşa etmedim. Metnin tamamını okursanız görürsünüz. Bu algıyı cımbızlayan arkadaşımız inşa etti.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.