Dershane, eğitim sisteminin bir parçası
Zirveye Yükseliş Dershanesi Kurucu Müdürü Veysel Karakaş, Dedeman Otel’de düzenlediği basın toplantısında 2010-2011 YGS ve LYS sonuçlarını değerlendirdi. Dershanelerin artık eğitim öğretim sisteminin bir parçası olduğunu ifade eden Veysel Karakaş, mevcut eğitim sisteminin dershaneleri eritebilme özelliğine sahip olmadığını belirtti. Karakaş, bazı dershanelerin hayali rakamlarla birincileri ve dereceleri belirlediğini, bazılarının da reklamları abarttığını ifade etti.
Velilerin birçoğunun dershanelerden şikayetçi olduğunu ve çocuklarını zoraki olarak dershaneye gönderdiğini söyleyen Zirveye Yükseliş Dershanesi Kurucu Müdürü Veysel Karakaş, “Mevcut sistemde en ucuz ve en kaliteli eğitim dershanelerin verdiği unutulmamalıdır. Dershanelerin olmadığını veya kapandığını düşünün, o zaman ne olur? Özel ders denilen ve ahlaki olmayan gizli piyasa iyice azgınlaşır. Bir öğrencinin bir yıl boyunca dershaneye ödediği parayla 15-20 saat özel ders alamaz. Dolayısıyla sadece parası çok olanlar bu işin altından kalkabilir. Halbuki 15-20 saat özel dersin maliyetine karşılık dershaneler 450-500 saat ders vermektedir. Ayrıca bu iş, istihdamı da artırmaktadır” diye konuştu.
DERSHANELER SORUN DEĞİL, SORUNUN SONUCU
Her geçen gün yaygınlaşan ve eğitim sisteminin bir parçası haline gelen dershanelerin eğitimin bir sorunu değil, Türkiye’deki eğitim sorunlarının bir sonucu olarak ortaya çıktığını dile getiren Veysel Karakaş, “Düşünün ki bazı okul öğretmenleri dersleri zayıf olan öğrencilerle ilgilenmek yerine onları özel derslere yönlendiriyorlar. Ayrıca okullarda hiçbir başarı kriteri uygulanmıyor. Yani okul başarısının okul idaresi ve okul öğretmenlerini bağlayan hiçbir etkisi yok. Başarının ya da başarısızlığın sorumlusu yok. Öğretmenler sadece ders anlatma memuru durumuna getirilmiş. Okul idaresi de bürokrasi ve veliler arasında sıkışmış, öğretmenin başarısını değerlendirmeyen bir konumda. Okul aile birliklerinin adı var kendi yok. Böyle bir eğitim sistemi olur mu? İnşallah yeni Milli Eğitim Bakanımız bu meseleyi halleder. Son çalışmalar meselelerin halli yönündeki inancımızı artırıyor” dedi.
SON SINAV SİSTEMİ EN UYGUN OLANI
Geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan SBS, YGS ve LYS’nin şu ana kadarki en uygun sistem olduğuna inandığını belirten Karakaş, üniversitelerin yaygınlaştırılmasını ve ayrıca özel üniversitelerin kurulmasını da olumlu gelişmeler olarak gördüklerini belirtti.
Özellikle son yıllarda dershaneler arasında rekabete dönüşen seviyesiz ve hayali reklam yarışlarının da daha gerçekçi ve seviyeli hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Zirveye Yükseliş Dershanesi Kurucu Müdürü Veysel Karakaş, “Her türlü reklam mubahtır anlayışı dershanecilik sektörünü seviyesizleştiriyor. Gülünç duruma düşürüyor. Kimi dershaneler kendini en iyi dershane ilan ediyor. Kimisi hayali rakamlarla dereceleri ilan ediyor. Kimisi hayali birinciler sunuyor. Böyle şeyler eğitim kurumlarına asla yakışmaz. Biz Zirveye Yükseliş Dershanesi olarak tüm gücümüzü öğrencilerimizin başarısına harcıyoruz. Bunun sonucunu da özellikle 2011 sınav sonuçlarındaki yüksek başarımızla gördük. Kazanma olasılığı zayıf olan öğrencilerimizi bile üniversiteye yerleştirdik. Bundan dolayı tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Ayrıca kazanan öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.
RASİM ATALAY
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.