"Deri Kokarsa Tuzlanır, Tuz Kokarsa Ne Yapılır?"

"Deri Kokarsa Tuzlanır, Tuz Kokarsa Ne Yapılır?"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), 17 - 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyaları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmesine tepki amaçlı Mardin Adliyesi'ne siyah çelenk bıraktı. CHP Mardin İl Başkanı...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), 17 - 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyaları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmesine tepki amaçlı Mardin Adliyesi'ne siyah çelenk bıraktı. CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan, "Deri kokarsa tuzlanır, tuz kokarsa ne yapılır?" diye sordu.

Çelengin bırakılmasının ardından CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına takipsizlik kararı verildiği günü ‘Adaletin Kara Günü’ olarak ilan ettiklerini söyledi. Duyan, operasyonlar ile ayakkabı kutuları, bakan çocuklarının evlerinde çıkan çelik para kasaları, para sayma makineleri ve aksi ispatlanmayan konuşma kayıtlarının ortaya serpildiğini dile getirdi.

Devletin hükümet eliyle nasıl soyulduğunun gözönünde olduğunu aktaran Duyan, durum böyle iken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararı verdiğini vurguladı. Duyan: “AKP Hükümeti sıfırlayamadığı paraları adaleti araç olarak kullanarak sıfırlama yolunu seçmiştir. Bu karar, adaleti sıfırlama çabalarının göstergesidir. Deri kokarsa tuzlanır, tuz kokarsa ne yapılır? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Adalet bu ülkenin tuzudur. Kokutmaya kimsenin hakkı yoktur. Toplumun hukuka olan güvenini sarsan bu karar tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Adaletin bir gün herkese lazım olacağını belirtmek isteriz.” şeklinde konuştu.

Alınan karar ile yapılacak yolsuzlukların önünün açıldığını kaydeden Duyan, konuşmasını şöyle sürdürdü:“ Ancak ne yaparlarsa yapsınlar çürümüş AKP iktidarı aklanamayacaktır. Çünkü bu yolsuzluk kamuoyunun vicdanında mahkûm olmuş ve AKP bunun altında kalmıştır. Buradan tüm halkımıza sesleniyoruz; sanılmasın ki bu onların yanına kar kalacaktır. AKP hükümetinden hesap sorulacak zaman yakındır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.