Derbent'te rahmet akşamları

Derbent'te rahmet akşamları

Konya’nın Derbent ilçesinde Ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen “Rahmet Akşamları” etkinliği vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Derbent Belediyesi tarafından şehir meydanında ortaklaşa gerçekleştirilen etkinliğe Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Rahmet Akşamları programında konuşma yapan Belediye Başkanı Hamdi Acar, Ramazan ayına renk veren ve coşku katan organizasyon nedeniyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, belediyeye ve program ekibine teşekkür etti. Başkan Acar, yayla iklimine sahip Derbent ilçesinde çok rahat bir Ramazan geçirdiklerini ve oruç ibadetini eda ettiklerini de belirterek, ilçe halkının ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladı.
Derbent'teki rahmet akşamları programına internetten kurulan canlı bağlantı ile katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanı Mücahit Küçüktığılı ise, Derbent'in hayata geçirilecek projelerle daha farklı noktalara geleceğine inandıklarını belirterek, "Bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz ve Derbent Belediyemizin bu ortaklaşa yürüttüğü program da bunun en başta delili. Derbent Konya'dan nasıl gözüküyor, açıkçası Türkiye'nin Davos'u olmaya aday bir Derbent gözüküyor buradan" diye konuştu.

Rahmet Akşamları programında orta oyunu, Meddah, Hacivat ve Karagöz, sihirbaz ve ateş gösterileri alanı dolduran katılımcılar ve çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Program sema gösterileri ve ilahi sanatçısı Fatih Koçyiğit ve saz ekibinin seslendirdiği ilahilerin ardından sona erdi. Belediye Başkanı Acar, program sonunda gösterileri sunan ekip mensuplarına birer teşekkür belgesi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.