‘Deprem bölgesi gündemden düşürülmeyecek’

‘Deprem bölgesi gündemden düşürülmeyecek’

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından ‘İstanbul’un, Diyarbakır’ın Fethi ve Deprem Şehitlerini Anma Programı, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi

Türkiye’nin dört bir yanından Anadolu Gençlik Derneği teşkilatlarının katılımı ile 6 Şubat depreminin merkezi olan Kahramanmaraş’ta dua programı düzenlendi. Erzurumluoğlu Camisi'inde düzenlenen etkinlikte sabah namazının ardından Kur'an-ı Kerim okunurken afette hayatını kaybedenler için dua edildi. Türkiye'nin dört bir yanından Anadolu Gençlik Derneği teşkilatlarının katıldığı programın ardından kentteki mezarlık ve çadır kentler ziyaret edildi. Anadolu Gençlik Derneği ve Mili Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan törende gerçekletirdiği konuşmasında "İlk günden itibaren yardıma koşan tüm insanlarımızdan ve sivil toplum kuruluşlarımızdan Allah razı olsun. Allah'ın izniyle burada olmaya devam edeceğiz. Yaraları sarmaya kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bölgeye dikkat çekerek dikkatlerden kaçmasına ve gündemden düşmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Programa Saadet Partisi 27. Dönem Milletvekili Abdulkadir Karaduman’da katıldı.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Depremin gerçekleştiği saatte yani saat 04.17’de düzenlenen programda hafızlar, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunurken, sabah namazının ardından şehitler dualarla anıldı. Program sonrasında deprem bölgesindeki tüm illerde kabristan ve çadır kent ziyaretleri yapıldı. AGD – MGV tarafından düzenlenen programa Türkiye’nin tüm illerinden binlerce insan katıldı.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.