Deplasmanda kazanamıyor

Deplasmanda kazanamıyor

Süper Ligde 2016-2017 sezonu için geri sayım başladı. Atiker Konyaspor sezonun ilk haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip son 10 sezonda deplasmanda yaptığı başlangıçlarda galibiyet alamadı

Atiker Konyaspor 2016-2017 sezonuna cumartesi günü deplasmanda oynayacağı  Çaykur  Rizespor ile karşı karşıya gelecek.  Yeşil-beyazlı ekip  mücadele ettiği Süper Ligde geride bıraktığı 10 sezonda  lige iyi başlangıç yapamıyor.

DEPLASMANDA PUAN YOK

Atiker Konyaspor  son on sezonda  5 kez deplasmanda  lige merhaba derken bu maçlardan puanla ayrılma başarısı gösteremedi.  Yeşil-beyazlı ekip 2004-2005 sezonunda lige Galatasaray deplasmanında başladı. Yeşil-beyazlı ekip rakibine 3-1 yenildi. Bir sonraki sezon yine deplasmanda Galatasaray ile karşılaşarak sezona başlayan Atiker Konyaspor bu maçta da rakibine  2-1 yenildi.

Yeşil-beyazlı ekip 2007- 2008 sezonunda ise deplasmanda bu kez Beşiktaş ile lige merhaba dedi. Atiker Konyaspor bu maçta sahadan 1-0 yenik ayrıldı.  Yeşil-beyazlı ekip 2010-2011 sezonunda ise lige Bursa’da oyndağı ve rakibine 1-0 yenildiği maç ile başladı.  Atiker Konyaspor son olarak ise  2014-2015 sezonunda lige deplasmanda başladı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçta ise Eskişehirspor’a 2-1 yenildi.

İÇERDE KAYBETMİYOR    

Atiker Konyaspor son 10 sezonda  lige iç sahada başladığı maçları kaybetmedi. Yeşil-beyazlı ekip son on sezonda 5 kez lige iç sahada oynadığı maçlarla başladı ve bu maçlardan 2 galibiyet 3 beraberlik çıkardı.

2003-2004 sezonunda sahasında Trabzonspor ile lige merhaba diyen Atiker Konyaspor bu maçta rakibi ile 3-3 berabere kaldı. 2006-2007 sezonunda ise  sahasında Sakaryaspor ile lige merhaba diyen yeşil-beyazlı ekip rakibiyle 1-1 berabere kaldı. 2008-2009 sezonuna evinde oynadığı Ankaragücü ile başlayan Atiker Konyaspor rakibini 3-2 yendi.

MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Sezona içerde oynadığı maçları kaybetmeden başlayan Atiker Konyaspor 2013-2014 sezonunun açılış maçında evinde Fenerbahçe ile karşılaştı. İstatistikleri bozmamak isteyen Kartal maçın ilk yarısını 2-0 geride kapattı. 2. Yarının son 15 dakikasında  3 gol birden bulan Atiker Konyaspor  rakibini 3-2 yendi ve  evinde kaybetmeden başlama geleneğini sürdürdü.

GEÇTİĞİMİZ SEZON AKHİSAR’LA BAŞLADI

Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezona evinde oynadığı Akhisar Belediyespor maçı ile başladı. Evinde kaybetmeyen yeşil-beyazlı ekip bu maçı 1-1’lik skorla tamamladı.

ŞANSSIZLIĞINI KIRMAK İSTİYOR

Geride kalan son 10 sezonda lige deplasmanlarda puan alamadan başlayan Atiker Konyaspor bu sezonda lige bir deplasman maçı ile merhaba diyecek.  Yeşil-beyazlı ekip Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşırken  geride kalan istatistikleri bozmak istiyor. Deplasman başlangıçlarında puan alamayan yeşil-beyazlı ekip bu kez puan yada puanlar alarak lige başlamak istiyor.

FERHAT TÜRKOĞLU       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.