Denizli'den gelip Konya şehir merkezine çadır kurdular! Görenler dönüp bir daha baktı

Denizli'den gelip Konya şehir merkezine çadır kurdular! Görenler dönüp bir daha baktı

Denizli'den Hatay'a doğru yola çıkan 8 aktivist Konya'ya geldi. Kılıçarsalan şehir meydanında akşam saatlerinde çadır kurup geceyi Konya'da geçirdiler

İsrail'in zulmüne karşı çıkmak ve farkındalık oluşturmak için Denizli'den-Hatay'a yürüyüşe geçen Gazze Yürüyüş Platformu, Konya'ya ulaştı. Gazze Yürüyüş Platformu Gönüllüsü Hamidullah Ata, “Bütün insanlık adına diriliş ve uyanışın kıvılcımı olması temennisiyle yola devam” dedi

thumbnail-img-8489-001.jpg

Denizlili sekiz gönüllü, İsrail vahşetine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için yürüyüşe geçti. Delikliçınar Yeni Cami'den yürüyüşe başlayan ve akademisyen, din görevlisi ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllüler, 20 gün sonra Hatay'a ulaşacak. Yolculuğunu sürdüren ekibin 8 Temmuz'daki durak noktası Konya oldu. Konya'ya gelen Gazze Yürüyüş Platformu üyelerini, Eğitim Bir-Sen (EBS) Konya Şubesi karşıladı. EBS Konya Şube Başkanı ve Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer ve sendika üyeleri, bazı akademisyenler platform üyeleriyle Kılıçarslan Kent Meydanı'nda bir araya geldi. Daha sonra Zafer'den Mevlana Meydanı'na doğru yürüyüş gerçekleştirildi. Ardından meydanda basın açıklaması yapıldı.

thumbnail-img-8484.jpg

FİLİSTİN'DE YAŞANAN ACILARA DİKKAT ÇEKİYORUZ!

Denizli'den başlayan farkındalık yürüyüşü kapsamında 20 gün içinde Afyon, Konya, Niğde, Adana'ya ulaştıktan sonra Hatay'a giriş yapacaklarını ve Reyhanlı'da yürüyüşü bitireceklerini anlatan Gazze Yürüyüş Platformu Gönüllüsü Hamidullah Ata, “Denizli-Hatay arası yaklaşık 900 kilometre. İsrail vahşetini bir kez daha gözler önüne sermek, farkındalık oluşturmak, insanların dikkatini Filistin'de yaşanan acılara çekmek için yürüyüş etkinliği organize ettik. Geçeceğimiz illerden de STK'ların desteklerini alacağız. Yürüyüşe altı gönüllü ile başladık. Geçiş yapacağımız illerden de bize destek vermek için katılacak arkadaşlarımız var. Bugün Konya'dayız. Bizi EBS Konya Şubesi karşıladı. Onlara da çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

thumbnail-img-8500.jpg

ÇOGUNLUĞUN SESİ OLMAK İSTİYORUZ

İsrail zulmünün her zaman karşısında olduklarına dikkat çeken Ata, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Denizli'den rotamız Gazze olması niyetiyle yola çıktık. Bugün Konya'dayız. İnsanlığın onuru izzeti şerifi ve başta doğu Türkistan, Gazze olmak üzere yapılan zulme karşı sessiz çoğunluğun sesi olması niyetiyle inanmışlık ve adanmışlık ruhunun vermiş olduğu motivasyon ile Çınar Meydanı'ndan sırtımızda çantalarımızla yola çıktık.”

thumbnail-img-8497.jpg

20 TEMMUZ'DA ZALİMLERE MEYDAN OKUYACAKLAR

Denizli'den başlatılan yürüyüşün 20 gün sonra Hatay'da tamamlanacağını belirten Ata, şöyle konuştu: “Bütün insanlık adına diriliş ve uyanışın kıvılcımı olması temennisiyle yola revan olduk. Bu sessiz yürüyüşümüzün kitlelere hareket getirmesi ve bütün insanlığın ayaklanarak bu vahşete karşı kıyama durmasını hedeflemekteyiz. Yürüyüş 1 Temmuz'da Çınar Meydanı'ndan başlamıştır. Gazze yürüyüşümüz 20 Temmuz günü Hatay Reyhanlı sınırında son bulmasını hedefledik. 20 Temmuz'da Hatay Reyhanlı'da büyük kitlelerin katılımıyla İsrail'e ve dünyadaki bütün zalimlere meydan okuyacağız.”

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI BAŞINI KUMA GÖMMÜŞ!

Basın açıklamasında bir konuşma da EBS Konya Şube Başkanı, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer yaptı. Karlıer, 9 aydan bu yana İsrail'in insanlık dışı uygulamasını sürdürdüğünü söyledi. Gazze’nin üstüne bombaların yağdığını, Gazze’de elektriğin, suyun, yiyecek ve içeceğin olmadığını, Filistinlilere yaşam hakkı tanınmadığını dile getirdi. “Gazze’de sadece vahşi bir soykırım var” diyen Karlıer, “Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor ve bunların toplamı olan siviller ölüyor. Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz, jenaretörlerin yakıtı bitti. Bugün Gazze’de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım uyguluyor. Ama İslam alemi sessiz, dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır. Filistin halkına yapılan zulüm kabul edilemez. Bu kapsamda bir farkındalığa imza atan, sesini yürüyüşüyle duyurmaya çalışan kardeşlerimize teşekkür ederiz. Allah, hepsinden razı olsun. Yan yanayız. İsrail'i hep birlikte kınıyoruz. Hep bir ağızdan 'özgür Filistin' diyoruz” şeklinde konuştu.

GECEYİ KONYA MERKEZDE KURDUKLARI ÇADIRDA GEÇİRDİLER

Gazze Yürüyüş Platformu üyeleri, geceyi Kılıçarslan Kent Meydanı'nda yeşillik alana kurdukları çadırlarda geçirdi. Merkezde kurulan çadırları merak eden Konyalılar, platform üyeleriyle tanışıp, sohbet etti. Gazze Yürüyüş Platformu üyeleri, Konyalılara kendilerini tanıtırken, Gazze konusunda Ümmet coğrafyasının daha hassas olması için vatandaşlara bilgiler verdi.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum