Denetimsiz yurtlardan uzak durun

Denetimsiz yurtlardan uzak durun

Özel Yurtlar Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-DER) Başkanı Ahmet Kantemiz, yeni eğitim ve öğretim yılında yurt arayışına giren öğrencilerin ve velilerin dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, derneği müracaat ettikleri takdirde yurt

Yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler de yurt arayışına girdi. Öğrencileri ve velileri çocuklarına güvenli bir yurda emanet etmeleri için Özel Yurtlar Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-DER) Başkanı Ahmet Kantemiz şu uyarılarda bulundu: “2016-2017 eğitim dönemi okul kayıtlarının başlamış olması nedeniyle velilerimizle birlikte üniversite ve yurtlarımızda tatlı bir heyecan yaşanmaktadır. Konya dışından gelen öğrencilerimiz ve velilerimiz bu yıl çok daha dikkatli olmalıdırlar. FETÖ-PDY terör örgütü ve diğer şer odaklarının tuzağına düşmemelidirler. Bu yıl Konya’mızda yurt sıkıntısı olmayacak. Açıkta kalan öğrencilerimiz olursa bize müracaat etmeleri halinde derneğimize üye yurtlarımıza yerleştirme için yönlendirme yapılacaktır. Bununla birlikte FETÖ-PDY terör örgütünü evlerde yeniden yapılanmaya gidebilecekleri şeklinde duyumlar almaktayız. Böyle şüpheli durumlarda ev komşuları lütfen emniyet birimlerimizi haberdar etsinler. Öğrencilerimiz ve öğrenci velilerimizi de bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızın istikballerini karartmayın geleceklerine mani olmayın”

Velilerin, çocuklarını mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yurtlara yerleştirmesi gerektiğinin altını çizen Kantemiz, “Denetimsiz öğrenci evleri, öğrenci pansiyonları, öğrenci apartları gibi konaklama yerlerinde barınmalarına müsaade etmeyin. ‘Öğrenciye kiralık ev verilir’ gibi ibarelerle kiraya sunulan evlerden uzak durulmasının daha hayırlı olacağını düşünüyorum. Çünkü bu evlerin güvenli olup olmadığı belli değildir. Dolayısıyla evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri de evini kiraya tutacak kişileri iyi araştırmalıdır. Kiraya verilen bu evlerde yeni bir ihanet ve terör yapılanmasına fırsat vermesinler. Farkında olmadan suça ortak olmasınlar. Devletimizin yanında olmak, güçlenmesine katkı sağlamak ve bu ülkede yaşamanın onur ve mutluluğuna kimse gölge düşürmemelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.