Denetimler artmalı

Denetimler artmalı

Gül Gençlik Derneği Başkanı Yakup Özkurt, “Uyuşturucu bağımlılığının en büyük sebebi özentidir. Dizi ve filmler kötü örnek teşkil ediyor. Televizyon kanallarında çıkan dizi ve filmlerin bu anlamda denetlenmesi lazım” dedi

Uyuşturucu madde bağımlılığı ülkenin geleceğini tehlikeye atıyor. Uyuşturucu kullanımının küçük yaştaki çocuklara kadar düşmesi tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor. Uyuşturucu satan ve kullananlarla mücadele de hızla devam ediyor. Emniyet mensuplar ve Sivil Toplum Kuruluşları, madde bağımlılığına karşı mücadele ediyor. Konya’da uyuşturucu ile mücadelede emniyet mensuplarının başarılı olduğunu aktaran Gül Gençlik Derneği Başkanı Yakup Özkurt, “Son zamanlarda Konya’da emniyet mensuplarımızın başarılı çalışmalarıyla uyuşturucu ile mücadelede ciddi yol katedildi. Bu çalışmalar sayesinde uyuşturucu satıcılarında önemli ölçüde azalma olduğunu duyuyoruz” diye konuştu.

DİZİ VE FİLMLERİN DENETLENMESİ LAZIM

Uyuşturucu madde bağımlılığının 15 yaş seviyelerine kadar inmesi ise durumun vehametini ortaya koyuyor. Gençlerin neden uyuşturucuya yöneldiğinin araştırılması gerektiğine dikkat çeken Özkurt, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Uyuşturucu madde kullanımı 15 yaşındaki çocuklara kadar düşmüş durumda. Gençlerin uyuşturucuya başlamasına etki eden çok sebep var. Bazı gençler aile, arkadaş ortamı ve diğer unsurların sebebiyle uyuşturucu maddelere yöneliyor. Gençlerin uyuşturucuya yönelmesindeki en etkili faktörlerden birisi ailedir. Anne ve babalar küçük yaşlarda çocuklarına sahip çıkarsa bu tip olaylarla pek karşılaşmayız” diye konuştu. Uyuşturucuya bulaşma konusunda başka etkenlerinde olduğunu söyleyen Özkurt, “Toplumsal yaşamın etkisi yüksek. Ayrıca televizyonların ve sosyal medyanın da etkisi var. Dizi ve filmler kötü örnek teşkil ediyor. Televizyon kanallarında çıkan dizi ve filmlerin bu anlamda denetlenmesi lazım” sözlerini kullandı.

4-039.jpg

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE EDİYORUZ

Uyuşturucuya bulaşan bir kişinin bu maddeleri almaktan kolay kolay vazgeçemediğini kaydeden Özkurt, “Uyuşturucu maddelere alışan kişiler bağımlılıktan kolay bir şekilde kurtulamıyorlar. Madde bağımlılarının bu alışkanlıktan vazgeçmeleri için rehabilite edilmeleri gerekiyor” sözlerini kullandı. Madde bağımlılarının tedavi süreçleri hakkında da bilgiler veren Özkurt, şu açıklamalarda bulundu: “Durumu normalse biz dernek olarak ilgileniyoruz. İleri seviyede olanları Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) ’ne sevk ediyoruz. Madde bağımlılarının ailelerini ziyaret ediyoruz. Mahallelere ziyaretlerinde bulunuyoruz. Müftülükten derneğimize hocalar gelerek manevi sohbetlerde bulunuyorlar. Derneğimizde ebru kursları, çini kursları ve bunun dışında diğer kursları düzenliyoruz. Bize gelip uyuşturucuyu bırakıp namaza başlayan gençlerimiz var. Kendi iş yerlerini açan gençlerimiz var. Bunlara vesile olmak bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

Uyuşturucu satanlara verilen cezaların caydırıcı olması gerektiğine vurgu yapan Özkurt, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Toplum olarak gençliğe sahip çıkılması gerekiyor. Yasaların değiştirilerek uyuşturucu satanlara verilen cezaların en ağır cezalarla revize edilmesi lazım. Cezalar ağır olmalı ki caydırıcı olsun. Çünkü bunlar gelecek nesillerimizi tehdit ediyor. İnsanların canlarına kast ediyorlar. Uyuşturucu yüzünden her yıl çok sayıda kişi yaşamını yitiriyor. Gençler para bulamayınca suça yöneliyor. Suç oranlarının yüzde 70’i uyuşturucu kökenli. Neslimizi tehlikeden kurtarmak için birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmemiz lazım”. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yeni bir çalışmalarının olduğunu belirten Özkurt, “Mücadele kapsamında büyük bir rehabilitasyon merkezi açmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin bu tesiste tedavileri daha kolay olacak”.

GENÇLERİMİZİ TOPLUMA KAZANDIRMALIYIZ

Gençlerin topluma kazandırılması gerektiğini ifade eden Özkurt, konuşmaların şu şekilde devam etti: “Bağımlı olan gençlere toplum olarak her konuda destek olmalıyız. Bu gençlerimizi eğer dışlayacak olursak ülke olarak kaybederiz. Merhamet ve sevgiyle bu gençlere yanaşarak onları topluma kazandırmamız lazım. Madde bağımlısı olan gençler yıkılmıştır. Bağımlı gençlerin aileleri de yıkılmıştır. Bize düşen görev onları kucaklamaktır. Eğer biz onları sayıp seversek onlar bu maddelerden kurtulurlar. Ama onları dışlayacak olursak bu bağımlılıktan kurtulamazlar”. Devletin bu konuda daha hassa olması gerektiğini söyleyen Özkurt, “550 üyemiz var bunların çoğu kurtuldu. Bazı projelerimiz var. Bu konuda devlet büyüklerinin hassasiyet göstererek harekete geçmelerini istiyoruz. Daha iyi çalışmalar yapılmalı. Tedavi merkezlerinin sayısı artırılmalı. AMATEM’lerin sayısının artacağını duyduk. Gençler için kolaylıklar sağlanmalı. Geleceğimiz için gençlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.