‘Demokrasiye evet dedik’

‘Demokrasiye evet dedik’

Referandumda demokrasiye ‘evet’ dediklerini aktaran BBP Genel Başkanı Topçu, “Milletin hayrına tek iş yapmamış, CHP ile aynı safta yer alamazdık” dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanlığı 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Alâeddin Keykubat Salonunda gerçekleşen genel kurula BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu da katıldı. Kongrede BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, BBP Genel Başkan Yardımcıları, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, STK İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda partili hazır bulundu.
OSMAN SEÇGİN, YENİDEN İL BAŞKANI SEÇİLDİ
389 delegenin oy kullandığı ve tek listeyle seçim gidilen genel kurulda Osman Seçgin yeniden BBP İl Başkanlığı’na getirildi. Göreve geldiklerinden itibaren yoğun şekilde çalıştıklarını ifade eden Osman Seçgin, bundan sonrada BBP’nin Konya’da güçlü bir parti olması için teşkilatla omuz omuza çalışacaklarını kaydetti. Genel kurula ise BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun konuşmaları damgasını vurdu. “Burada yer gök ihtizaz, burada boş dönmez niyaz, burada yoktur ‘la’ demek, Konya, Mevlana demek” sözleriyle konuşmasına başlayan Topçu, BBP’nin karanlık eller tarafından kavganın içine çekilmeye çalışıldığını belirtti. “Büyük Birlik Partisi, ne zaman başını yukarı kaldırsa, milletle buluşarak, iktidara doğru bir adım atsa, hemen karanlık odaklar harekete geçiyor” diyen Topçu, durumu İçişleri Bakanlığı’na, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirdikleri halde hiçbir tedbire başvurulmadığını kaydetti.
“BBP KAVGALARIN İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENİYOR”
Topçu, “Diyarbakır İl Teşkilatı ve Beyoğlu Mahalle temsilciliğimiz, provokasyon amaçlı, bombalı saldırıya uğradı. Arkadaşlarımızın tedbirli davranmaları sayesinde hamdolsun kimsenin burnu bile kanamadı. İnsan adeta isyan ediyor. Sanki devlet yok. Devletin gücüyle yarış halinde olan başka güçler var” dedi. Her zaman birliğin, kardeşliğin, hoşgörünün, sevginin ve adaletin sesi olduklarını aktaran Topçu, Kürt ve Türkmen’in kardeş olduğunu, karanlık ellerin milletin çocuklarını birbirine düşüremeyeceğini söyledi. BBP’nin demokrasi anlayışından da bahseden Topçu, “Milletimizin kendi medeniyet değerlerini koruyan ve yücelten bir misyon hareketidir. Hiçbir topun, tankın ve silahın önünde eğilmeyiz. Milletimize demokrasinin nimetlerini en iyi şekilde kazandıracağız. Onun için referanduma evet dedik. Milletin hayrına tek iş yapmamış, ülküdaşlarımızı, gönüldaşlarımızı, horlayan, süren, süründüren, tabutluklarda işkence eden CHP ile mi birlikte aynı safta olacaktık? CHP’nin dediği gibi bu ülke bölünmüyor. Kimse sessiz sedasız devrim ihtilal yapamaz. İktidar seçimle gelir seçimle gider” diye konuştu.
“AB’DEN VAZGEÇİP, TÜRK-İSLAM BİRLİĞİNİ KURACAĞIZ”
İktidara geldiklerinde AB kapısından beklemek yerine Türk-İslam birliğini kuracaklarını dile getiren Topçu, şunları kaydetti: “Bizim projeleri uygulamak hem akıl hem de yürek ister. Mesela AB’den vazgeçsinler. Ama nerde o yürek? Ama biz Adriyatik’ten Çin Seddine kadar Türk-İslam birliğini kuracağız ve dünyanın ekseni değişecek.” Muhteşem Yüzyıl dizisine de değinen Topçu, üç tane kitap okumakla Osmanlı’nın anlaşılamayacağını vurgulayarak, Avrupa’nın Muhteşem Süleyman dediği, Türk milletinin önemli hükümdarlarından birine hakaret edilemeyeceğini, hakaret edildiği takdirde millet olarak BBP olarak tepkinin ortaya konmasının doğal olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.