Demokrasi nöbeti

Demokrasi nöbeti

Konya'da darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş ikinci kez Mevlana Meydanı'nda bir araya gelerek, demokrasi nöbetini sürdürdü. Muhsin Görgülügil, “Millet uyandı, davasına sahip çıkıyor” dedi

Darbe girişiminin üzerinden iki gün geçti. Konya'da demokrasi nöbeti ise sürüyor. Konyalılar ikinci kez Mevlana Meydanı'nda toplandı. Binlerce kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın “Sokağa çıkın, meydanlara inin” çağrısına kulak verdi. Her yaş ve meslekten vatandaş bir araya gelerek, demokrasiye sahip çıktı. Meydanlarda birliktelik mesajları verildi, sloganlar atıldı. Caddelerde Türk bayraklarının asılı olduğu araçlar, kornayla kalabalığa destek verdi. Meydanda Kur'an-ı Kerim okundu, namaz kılındı, ülke ve ümmet için dualar edildi. Siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de demokrasi nöbetinde vatandaşlarla birlikte oldu.

4-1.20160718094922.jpg

MİLLET TOPYEKÜN AYAKTA

Mevlana Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek son 24 saatin hayatlarının en anlamlı günü olduğunu söyledi. Milli iradeye yapılan saldırının püskürtüldüğünü belirten Akyürek, “Böyle bir günde burada olmak, kendi iradenize ve ülkenize sahip çıkmak, büyük bir şereftir. Bu şerefe nail olan siz değerli kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Yaptığımız kolay bir direniş değildi. Bu direniş ve duruş olmasaydı Türkiye en az 30 yıl geriye gidecekti. Cenab-ı Hak sizlerin de desteğiyle bu şebekenin başarılı olmasını önlemiş oldu. Milletimiz topyekün ayakta. Burada tüm partilerden kardeşimiz var. Bu milletimizin direnişidir ve halkımızın onurlu duruşudur” dedi.

4-2.20160718094931.jpg

TALİH TERSİNE ÇEVRİLDİ

“Bu millet, başbakan asan Türkiye Cumhuriyeti devletinin makus talihini bugün tersine çevirdi” diyen  AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat da, milli iradeye sahip çıkma adına 24 saattir nöbet tuttuklarını söyledi. Aydınlık bir geleceğe milletle yelken açacaklarını dile getiren Arat, “İstanbul Boğaz Köprüsü'nde başlayan süreç bitmek üzere. Devletimiz kudretli, Cumhurbaşkanımız güçlü ama bu güç ve kudreti esas sağlayan milletimizden Allah razı olsun. Milletimiz ve milletimizin birlikteliği, Pensilvanya hareketinin başındaki zatla beraber buradaki işbirlikçi hainleri tarihe gömdü. Bu anlamda milletimize minnettarız. Dün şunu gördük, hep beraber evlerimizden çıkarken geri dönmeyi düşünmedik. Belki geri dönemeyecektik. 200'e yakın kardeşimiz şehit oldu. Onlar da geri dönmeyi düşünmediler. Tankların önüne yattılar, hainlerin önüne geçtiler. Onlar ve sizler sayesinde bu ülke geleceğe daha azimli daha sağlam adımlarla yürüyor, yürüyecek. sizlere minnettarız” diye konuştu.

4-3.20160718094941.jpg

LEŞ KARGALARI AYAKLANAMAZ

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil ise şunları kaydetti: “24 saat önce milletin kaderine el koyulmak istendi. Bu darbe girişiminde milletin tek yumruk oldu."Artık millet uyandı, halkımız akıllı ve şuurlu. Davasına sahip çıkıyor. Siz ayakta durdukça hiçbir darbe, hiçbir leş kargası ayaklanamaz. Ayaklandığı yerde bastırılır ve bugünkü gibi kendi makus talihine gömülür. Ey asker kılıklı kafa, bu millete hükmedemezsin, bu millet sana hükmeder.” Dün saat 12.00'de Türkiye genelinde 85 bin Cami'de şehitler için sala verildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.