Demirtaş: Türkiye 20 - 25 bölgeye ayrılabilir!

Demirtaş: Türkiye 20 - 25 bölgeye ayrılabilir!

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, özerklik talebini bu kez ülke geneline yayarak, Türkiye'nin 20 veya 25 bölgeye ayrılabileceğini öne sürdü

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş özel bir televizyon kanalında katıldığı programda son zamanlarda sıklıkla dile getirdiği özerklik talebini Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin dışına taşıyarak ülke geneline yaydı.

Demirtaş, Türkiye coğrafyasının ekonomik kültürel demografik yapısıyla 20 veya 25 bölgeye ayrılabildiğini dile getirerek, '' Yerinden yönetim bölgelerine ayrılabilir. Sadece Kürtlere özgü bir özerklik yerine Türkiye'nin katı merkeziyetçi yönetim modelinden vazgeçerek bir yerinden yönetim modelini hayata geçirmesi lazım.'' dedi.

Bu özerklik değil yerinden yönetim modeli. Türkiye'nin bütün bölgelerde yerinden yönetim modelini hayata geçirmesi lazım. Ulus devlet modelini özgürleşme yönetimi olarak önermiyoruz.

Kürtlerin devlet kurma hakkı yok değil ama bugün Türkiye'de yaşayan Kürtler bugün bu hakları birlikte yaşam çerçevesinde kullanmak istiyorlar" diye konuştu.

Demirtaş, Kürdistan komşunuz olursa kıyamet kopmaz sözlerinin de arkasında durdu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.