Demirtaş: Kavgada En Büyük Cesaret Barıştan Yana Olmaktır

Demirtaş: Kavgada En Büyük Cesaret Barıştan Yana Olmaktır

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz hafta Diyarbakır’ın Hazro ilçesi Çitlibahçe köyünde Tekin ve Uğurlayan arasında yaşanan olayda 4 ferdini kaybeden Uğurlayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz hafta Diyarbakır’ın Hazro ilçesi Çitlibahçe köyünde Tekin ve Uğurlayan arasında yaşanan olayda 4 ferdini kaybeden Uğurlayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. BDP olarak aileler arasındaki ölümlü kavgaları sonlandırma adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Demirtaş, “Böyle şeyler olup bittikten sonra da devam etmemesi için birlikte, daha fedakar, daha cesur davranmak zorundayız. Bu gibi durumlarda kahramanlık, cesaret barıştan yana tavır koymaktır. En büyük cesaret, en büyük kahramanlık odur. Onun dışında yapılacak her şey zarar verir. O nedenle bizim ailelerimizden bir kez daha ricamızdır. Sabırlı olalım, sağduyulu olalım.” dedi.

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, geçtiğimiz hafta ‘Çocuğumu PKK’ya siz verdiniz’ kavgasında 4 yakınını kaybeden Uğurlayan ailesine Ulutürk Köyü Camii’nde taziye ziyaretinde bulundu. BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, son zamanlarda aile içi çatışmalarda anormal bir artış olduğunu söyledi. Ailelerin acısını paylaşmak için taziyeye geldiklerini ifade eden Demirtaş, aile içi kavgalar ve köylerde yaşanan silahlı kavgalar yüzünden son derece üzgün olduklarını dile getirdi. Demirtaş, “Tüm bu çatışmalarda, kavgalarda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diyoruz. Ailelerine baş sağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Parti olarak artış gösteren aileler arasındaki kavgalara dikkat çekmek adına taziye ziyaretinde bulunduklarını dile getiren Demirtaş, geçen hafta Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgalara benzer olayların yaşanmaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti. Parti olarak yüz yıllık Kürt sorununu çözme adına girişimlerde bulunduklarını kaydeden Demirtaş, aileler arası kavgaları da çözme adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Demirtaş, şöyle konuştu: “Bizler olayın gerekçesi, nedeni ne olursa olsun böylesine bir tutumu, böylesine bir yaklaşımı parti olarak kabul etmediğimizi, etmeyeceğimizi burada açıkça ifeda etmek istiyoruz. Biz parti olarak yüz yıllık bir meseleyi, Kürt sorununu konuşarak, barış içerisinde ve diyalogla çözmeye uğraşan bir hareketiz. Bu topraklara barış getirmeye çalışıyoruz. Akan kanı durdurmaya çalışıyoruz. Gençlerin birbirini öldürmesini durdurmaya çalışıyoruz ve çok şükür ki savaştan, çatışmalardan kaynaklı ölümleri yüzde yüz durdurmayı başardık. Tüm ailelere çağrımızdır."

Yaşanılan bütün sorunlara parti olarak çözüm bulmaya çalışacaklarını belirten Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Partimizin barış diyalog komisyonları var. Bütün illerde, ilçelerde var. Sorunlarınızı çözemediğiniz takdirde, partimiz sorunları çözmeye hazırdır. Biz hiçbir yerde, ailelerimiz arası böylesi çatışmaların, kan davalarının, ölümlerin yaşanmasını asla kabul etmiyoruz. Bu son olsun istiyoruz. Bölgenin hiçbir yerinde, köyünde, mahallesinde şu saatten sonra, böylesine bir acı olayı bir kez daha yaşamak istemiyoruz. Herkesten ricamızdır; bütün aile büyüklerinden, aile gençleri çok sağduyulu olması lazım. Serin kanlı olması lazım. Bu tür yöntemlerden hiç kimseye asla bir fayda gelmez. Hepimiz hep birlikte en büyük zararı görürüz. Sadece ailelerimiz zarar görmüyor. Aileler bizim ailelerimizdir, bizler zarar görüyoruz. Bütün cenazeler bizim cenazemizdir. Ölen biz, öldüren biz. Olmaz böyle kabul edemeyiz. O nedenle ailelerden, gençlerden, aile büyüklerinden beklentimiz odur ki, çok daha sabırlı, sağduyulu olmak zorundayız. Bu kadar zorluk yaşayan bir halkın, bu kadar zulüm gören bir halkın, eziyet çeken bir halkın, bir de kendi içinde birbirine karşı bu şekilde bir tutum içine girmesi bizi gerçekten derinden üzüyor.”

Her zaman sorunların yaşanabileceğine dikkati çeken Demirtaş, “Sorunlar olabilir, sıkıntılar olabilir, gerilimler olabilir ama bizler bunları kendi içimizde tartışarak, diyalogla konuşarak çözebilecek olgunluğa ulaşmış bir halkız. Bizim partimiz bu yönüyle halkımızın emrindedir." sözlerini kaydetti.

"EN BÜYÜK CESARET BARIŞTAN YANA TAVIR KOYMAKTIR"

BDP olarak aileler arasındaki kavgaları barışla çözme arzusunda olduklarını dile getiren Demirtaş, "Biz bu meseleleri de parti olarak, barış içerisinde, sulh içerisinde halletmek istiyoruz. Kan davasına dönüşmeden, bu mesele daha uzamadan, bütün aileler arasındaki barışı da sağlamak istiyoruz. Kendileri de bu konuda partimizin girişimlerine açık olduklarını belirtiyorlar. Bu da bizi sevindiriyor tabi ki. İnşallah bir daha böylesi acılar görmeyiz, inşallah bir daha hiç kimsenin, hiçbir ailenin başına gelmez. Böyle şeyler olup bittikten sonra da devam etmemesi için birlikte, daha fedakar, daha cesur davranmak zorundayız. Bu gibi durumlarda kahramanlık, cesaret barıştan yana tavır koymaktır. En büyük cesaret, en büyük kahramanlık odur. Onun dışında yapılacak her şey zarar verir. O nedenle bizim ailelerimizden bir kez daha ricamızdır. Sabırlı olalım, sağduyulu olalım. Allah hepimize sabır versin. Allah rahmet etsin. Hepimizin başı sağ olsun. Bütün ailelerimizin başı sağ olsun." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.