Demirtaş: Havaalanı Açılışında Kitlesel Karşılama Söz Konusu Değil

Demirtaş: Havaalanı Açılışında Kitlesel Karşılama Söz Konusu Değil

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ta yapılan havaalanına merhum Şerafettin Elçi’nin isminin verilmesini Kürt halkına yapılan bir jest olarak değerlendirdi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ta yapılan havaalanına merhum Şerafettin Elçi’nin isminin verilmesini Kürt halkına yapılan bir jest olarak değerlendirdi. BDP olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kitlesel bir karşılama yapmalarının söz konusu olmadığını ifade eden Demirtaş, "Havaalanına rahmetli milletvekilimizin ve Kürt halkının saygıdeğer bir siyasetçisinin isminin verilmesi önemli bir jesttir. Değerli bulduğumuzu belirtmek isterim öncelikle. Bu vesileyle Diyarbakır milletvekilimiz Şerafettin ağabeyimizi de rahmetle anmış olalım bu mübarek Ramazan ayında. Şimdi hükümetin böyle bir jestine karşı bizde genel merkez olarak arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Ama öyle büyük kitlesel karşılama vesaire BDP’nin yapacağı bir iş değil.” dedi.

Demirtaş, Cigerxwin Kültür Merkezi'nde gazetecilerle bir araya geldi. Demiraş, burada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bir gazetecinin BDP’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Haziran’daki Şerafettin Elçi Havaalanı açılışında kitlesel olarak karşılama yapacağı yönündeki iddiaların olduğunu sorması üzerine Demirtaş, şöyle cevap verdi: "Havaalanına rahmetli milletvekilimizin ve Kürt halkının saygı değer bir siyasetçisinin isminin verilmesi önemli bir jesttir. Değerli bulduğumuzu belirtmek isterim öncelikle. Bu vesileyle Diyarbakır milletvekilimiz Şerafettin ağabeyimizi de rahmetle anmış olalım bu mübarek Ramazan ayında. Şimdi hükümetin böyle bir jestine karşı bizde genel merkez olarak arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Ama öyle büyük kitlesel karşılama vesaire BDP’nin yapacağı bir iş değil. Sonuçta sayın Başbakan havaalanı açmaya geliyor. BDP’nin büyük bir kitlesel karşılama hazırlığı falan yoktur ama biz arkadaşlarımıza gerekli dikkatin özenin gösterilmesi ve oradaki temsilcilerimizin Şerafettin Elçinin ailesini yalnız bırakmayarak hep birlikte açılışa katılmaları talimatını biz verdik. Ama büyük bir kitlesel karşılama hazırlığımız falan yoktur."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.