‘değirmen’ Bu Sefer Farklı Dönüyor

‘değirmen’ Bu Sefer Farklı Dönüyor

Yaptığı kısa film çalışmaları ile sinema yolculuğunu sürdüren genç yönetmen Bünyamin Duranoğlu, yeni kısa filminin çekimlerini tamamladı.

Yaptığı kısa film çalışmaları ile sinema yolculuğunu sürdüren genç yönetmen Bünyamin Duranoğlu, yeni kısa filminin çekimlerini tamamladı. Duranoğlu’nun ‘Değirmen’ adını verdiği filmin çekimleri Ordu’nun Ünye ve Akkuş ilçelerine bağlı köylerde üç gün süreyle yapıldı.

Duranoğlu’nun senarist ve yönetmenliğini yaptığı kısa filmde oyuncu olarak Yaşar Efiloğlu’nun yanı sıra Ünye Sanat Tiyatrosu ekibinden Hamza Alp, Kerim Aydemir ve Mustafa Karadeniz rol aldı. Görüntü yönetmenliğini Fatih Şenal’ın üstlendiği filmin sanat yönetmenliğini Eşref Büyüksofuoğlu yaptı.

BAŞKANLARDAN DESTEK

Genç yönetmen Bünyamin Duranoğlu ve ekibine, bu özel çalışmasında önemli kurumlar da destek veriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra Televizyon ve Film Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP), Ordu Çaybaşı İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık ve Ordu Ünye Pelitliyatak Belediye Başkanı Kadir Gümüş, projeye her alanda destek sağlayan isim ve kurumlar oldular.

İLK GÖSTERİM İSTANBUL’DA

İlk olarak 14-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilecek filmin diğer kentler ve farklı ülkelerde de seyirci ile buluşması hedefleniyor.

Hasan (yetmiş yaşlarında), Karadeniz’in bir köyünde tek başına yaşar. Zamanının çoğunu nehirde kurulu değirmende geçirir. Bir gün Hasan evinde otururken misafirler gelir. Adamlar tohum aradıklarını söyler. Ancak Hasan şehirdekilerin doğayı küstürdüğünü düşünmektedir. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.