Değerler eğitim sistemine geçilmeli

Değerler eğitim sistemine geçilmeli

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Konya Şube Başkanı Latif Selvi, 2010 - 2011 eğitim - öğretim yılının son ermesiyle ilgili basın toplantısı yaptı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Konya Şube Başkanı Latif Selvi, 2010 - 2011 eğitim - öğretim yılının son ermesiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Eğitim Bir-Sen Konya Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Latif Selvi, "16 milyon 800 bin öğrenci ve 750 bini aşkın eğitim çalışanını için 2010-2011 eğitim-öğretim yılı sonuna gelmiş bulunmaktayız. Öğrencilerimizin karnelerindeki muhtemel olumsuzluklar abartılmamalı çocukların aile büyüklerine saygısını yitirmelerine neden olacak davranışlardan uzak durulmalıdır. Velilerimizden ricamız tatile giren çocuklarımıza küçükte olsa başarılarından ötürü ödüllendirilmeliler. Eğitim-öğretim yılının sonunda genel bir değerlendirme yapılarak eksik yönlerimizin önümüzdeki eğitim döneminde giderilmesi için çalışmalıyız" dedi.

Eğitim Bir-Sen'in farkını 15 Ağustos'ta toplu sözleşme masasında ortaya koyduğunu belirten Selvi, "Eğitim çalışanları açısından 2011 yılının en önemli kazanımı sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi olmuştur. Sendika olarak verdiğimiz mücadelenin sonucunu elde etmiş bulunuyoruz. Biz eğitim ve sağılık hizmetlerinin dışında kalan sözleşmelilerde kadroya geçirilmelidir. Özellikle kamuda 4-C'li olarak istihdam edilenlerle, kitlerden geçen 4-C'li arkadaşlarımız kadroya alınmalı, kamuda farklı istihdam şekillerinden vazgeçilerek kurum içerisinde aynı işi yapan personel arasındaki ayrıcılıklar ortadan kaldırılmalıdır" diye konuştu.

'MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE BEZENMİŞ EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇİLMELİ'

Eğitimde ana gündem maddelerinden birisinin değerler eğitimi olması gerektiğini de vurgulayan Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğitim müfredatı acilen gözden geçirilmeli gerek. Gün geçtikçe toplumsal şikayetlerin artması, yozlaşmadan söz edilmesi, insanımızı geleceğin gençleri hususunda karamsarlığa sevk etmesi, bilgi eksikliğinden çok kimlik ve kişilik sorununun tartışılır olması böyle bir çalışmayı zorunlu hale getirmektedir. Bunun için milli ve manevi değerleriyle bezenmiş köklü geçmişin birimi, günün anlama gelecekte ise ümit ışığı olacak, sorumluluk üslenen misyon sahibi gençlerin yetişmesi bugünün en önemli sorunu karşımıza çıkmaktadır. 2011- 2012 eğitim yılından beklentimiz, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin gelişmiş ülkelerdeki standartlara ulaşmış, gençlerimizin geleceğinden emin ve eğitimde teknik donanımı yüksek bir yıl olmasını diliyoruz."

MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.