Dedektif gibi çalıştı, hırsızı yakaladı

Dedektif gibi çalıştı, hırsızı yakaladı

Konya'da bir genç, iş yerinin camını taşla kırarak hırsızlık yapan çocuğu dedektif gibi araştırarak bulduktan sonra polise teslim etti

Konya'da bir genç, iş yerinin camını taşla kırarak hırsızlık yapan 12 yaşındaki hırsızı dedektif gibi araştırarak bulup polise teslim etti. Hırsızı yakalayan genç, cebinden yere attığı şekerler sayesinde izini bulduğu hırsızı montundaki yırtıktan tespit ettiğini söyledi.
Olay, merkez Meram ilçesi Arif Bilge Mahallesi Taşcami Caddesi'ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Deniz Gönen (21), komşularının haber vermesi üzerine gittiği iş yerinde camının kırık olduğunu görünce durumu polise bildirdi. Polis olay yerinde inceleme yapmasının ardından Gönen, hırsızı bulmak için güvenlik kamerasını inceledi. Kamera görüntülerinde 12 yaşlarında bir çocuğun iş yerinin önüne gelerek yere bir şeyler attıktan sonra aldığı taşla camı kırdığını fark etti.
İş yerinin yakınına attığı şeylerin iki adet şeker ile bir adet çay fişi olduğunu gören Gönen, güvenlik kamerasında yüzü net olmayan çocuğu yakalamak için dedektif gibi çalıştı. Yakınlardaki 4 marketi gezen Gönen, aynı marka şeker bulamadı. İş yerine uzak olan bir markette ise aynı marka şekeri bulmasının ardından market sahibinin oğlu ile görüştü. Market sahibinin oğlu, markette durduğu sırada iki adet şekeri olayın yaşandığı gün sınıf arkadaşı İ.E'ye sattığını söyledi.
Gönen, iş yerinin camını kırarak hırsızlık yapan çocuk olduğunu düşündüğü İ.E'nin evini bularak montunu getirmesini istedi. Kamerada, montun yırtık bölümü fark eden Gönen, çocuğun getirdiği montunda da aynı yırtık olunca polisi aradı. Polis 12 yaşındaki çocuğu hırsızlık suçundan yakaladı.
Daha öncede hırsızlık suçundan birçok kez yakalandığı öğrenilen İ.E. savcılık tarafından serbest bırakıldı.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.