Davutoğlu’ndan ‘iade’ Değerlendirmesi

Davutoğlu’ndan ‘iade’ Değerlendirmesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO zirvesinde Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ABD’den iadesinin isteneceğine yönelik haberleri değerlendirdi. İstanbul Valiliğini ziyaret eden Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye Fethullah...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO zirvesinde Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ABD’den iadesinin isteneceğine yönelik haberleri değerlendirdi.

İstanbul Valiliğini ziyaret eden Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye Fethullah Gülen için sınır dışı etsin ya da Türkiye’ye iade etsin’ dedi. Bununla ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?” sorusuna şu cevabı verdi: “Hukuki soruşturmalar yürüyor. Çok ciddi suçlamalar söz konusu. Hukuki süreç kesintisiz bir şekilde devam edecek. Açık bir şekilde devam etmek isterim; Türkiye’de şu veya bu niyetle milli iradeden güç almayan herhangi bir yapının bürokrasi üzerinden siyaseti, hukuku, toplumsal hayatı denetim altına almaya izin vermeyiz. Ve bu yapı yurt dışında belli odaklardan biri de Pensilvanya’dır. Oralardan talimatlarla çalışmalarını yürütüyorlarsa tabii ki bu hukuki süreçle doğrudan ilişkili olarak gerekli her türlü adım atılır. Ve bu konuda ülkemizin, halkımızın huzuru, ülkemizin istikbali ve hukuki gereklilikler ne gerektirirse bunlar için adımlar atılır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da kastettiği budur.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.