Davutoğlu: Vatandaşların Mayınlı Araziye Girmemesi İçin Tedbirler Alındı

Davutoğlu: Vatandaşların Mayınlı Araziye Girmemesi İçin Tedbirler Alındı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hudut hattında mayın tarlalarının bulunduğu yerlerde vatandaşların mayınlı araziye yanlışlıkla girmesine ve zarar görmesine engel olmak maksatlarıyla tel örgü inşası dâhil gerekli tüm tedbirlerin...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hudut hattında mayın tarlalarının bulunduğu yerlerde vatandaşların mayınlı araziye yanlışlıkla girmesine ve zarar görmesine engel olmak maksatlarıyla tel örgü inşası dâhil gerekli tüm tedbirlerin ilgili kurumlar tarafından eşgüdüm halinde alındığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Mardin'de Suriye sınırına örülmesi planlanan güvenlik duvarı çalışmalarına karşı Nusaybin Belediye Başkanının başlattığı oturma ve açlık grevinin sürdüğünü belirten Tanrıkulu, "Genelkurmay Başkanlığı tarafından mayınlı olarak gösterilen bölgede eylem yapan Başkanın bulunduğu alan mayın taramasından geçirilmiştir. Mardin'den gelen patlayıcı uzmanları, Başkanın oturma eylemi ve ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı güzergâhta yaptığı mayın taramasından sonra çevreye güvenlik şeridi çekmiştir. Bu bağlamda; Nusaybin dışında başka yerlerde sınıra güvenlik duvarı örülecek midir? Örülecekse nerelere örülecektir? Örülen duvarın örülme gerekçesi nedir? Güvenlik tehdidi mi mevcuttur? Eğer mevcutsa 'Duvar' örmek yeterli bir önlem olacak mıdır? Nusaybin'deki "Duvar"ın uzunluğu ve genişliği ne olacaktır?" diye konuştu.

Soru önergesine cevap veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise "Suriye'de, sınırımıza yakın yerlerde cereyan eden çatışmalar sonucunda vatandaşlarımız da maalesef zarar görmektedir. Bu durum göz önünde bulundurularak öncelikle hudut birlikleri personel, silah, ilave teçhizat, malzeme ve zırhlı araç, gece/gündüz görüş sistemleri ve termal kameralar ile takviye edilmiştir. Suriye sınırında fiziki güvenlik sisteminin güçlendirilmesi kapsamında, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, yatık mermi yollu silahların etkilerinden korumak; sınıra yakın okul, karakol, hastane gibi yerlerin emniyetini sağlamak; kaçakçıların yoğun olarak kullandıkları yerlerde kaçakçılığı ve olabilecek çatışmalarda kayıpları önlemek; hudut hattında mayın tarlalarının bulunduğu yerlerde vatandaşların mayınlı araziye yanlışlıkla girmesine ve zarar görmesine engel olmak maksatlarıyla tel örgü inşası dâhil gerekli tüm tedbirler ise ilgili kurumlarımızla eşgüdüm halinde alınmaktadır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.